Za referendum utvrđeno 26 glasačkih mjesta na području Grada Drniša

- 21. studenoga 2013.

Državni referendum o ustavnoj definiciji braka održat će se u nedjelju, 1. prosinca,kada će birači na njemu odgovoriti na pitanje ‘Jeste li za to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?’.

Ilustracija

Provedbu referenduma mogu promatrati promatrači političkih stranaka, nevladinih udruga te strani, odnosno promatrači međunarodnih organizacija koje djeluju u Hrvatskoj,svi uz uvjet da najkasnije do petka, 22. studenoga zatraže dozvole za promatranje, upućuje Državno izborno povjerenstvo (DIP). Uz zahtjev za dozvolom, stranke i udruge moraju dostaviti popis svojih promatrača kojima su ili će izdati potvrdu o statusu promatrača te presliku rješenja o upisu u registar stranaka odnosno udruga.

Za sve one koji 1. prosinca žele izaći na referendum o braku i glasovati izvan mjesta prebivališta jučer je bio zadnji dan prijava u nadležni ured državne uprave . A u ponoć je istekao rok do kada su mjerodavna povjerenstva trebala objaviti glasačka mjesta za provedbu državnog referenduma, u Hrvatskoj i inozemstvu.

Povjerenstvo za provedbu referenduma na području Grada Drniša utvrdilo je 26 biračkih mjesta ,od toga u samom gradu četiri glasačka mjesta u odnosu na dosadašnja tri. Građani Drniša s pravom glasa glasovat će tako na biračkim mjestima u tri škole:glazbenoj, srednjoj i osnovnoj , dok glasačko mjesto broj četiri je u kući Ane Mijanović u ulici Kardinala Stepinca na broju 16.Uz ova četiri glasačka mjesta u samom gradu 22 glasačka mjesta nalaze se u naseljima koja su u sastavu Grada Drniša i mahom je riječ o mjestima gdje se građani izjašnjavaju i tijekom održavanja izbora.

Informaciju o biračkim mjestima i ulicama koje obuhvaća pojedino glasačko mjesto pročitajte u nastavku.

 

 

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA
POVJERENSTVO ZA PROVEDBU
DRŽAVNOG REFERENDUMA
GRADA DRNIŠA
KLASA: 014-02/13-01/11
UR.BROJ: 2182/06-13-1
Na temelju članka 17a i 18. Zakona o referendumu i drugim oblicima osobnog sudjelovanja u obavljanju državne vlasti i lokalne i područne (regionalne) samouprave (“Narodne novine”, broj 33/96., 92/01., 44/06. – Zakon oDržavnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske, 58/06. – Odluka Ustavnog suda broj U-I-177/2002.,69/07. – Odluka Ustavnog suda broj U-I-2051-2007., 38/09., 85/10. – Ustav Republike Hrvatske – pročišćeni tekst), Gradsko povjerenstvo donosi

R J E Š E N J E
O ODREĐIVANJU GLASAČKIH MJESTA

Na području Grada Drniša određuju se sljedeća glasačka mjesta:
1. glasačko mjesto broj 1. u GLAZBENOJ ŠKOLI u DRNIŠU, V. Nazora 4, koje obuhvaća birače s prebivalištem uDrnišu, BLOK I,gledano iz pravca Miljevaca ulicama Stjepana Radića, Kardinala J.Utješinovića, Šime Grabića, 142. Brigade, Domovinskog rata – desna strana.

2. glasačko mjesto broj 2. u SREDNJOJ ŠKOLI u DRNIŠU, Poljana 1, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Drnišu, BLOK II, gledano iz pravca Miljevaca ulicama Stjepana Radića, Kralja Zvonimira, Put Glavice, Bogočinska, Kninska – lijeva strana.

3. glasačko mjesto broj 3. u OSNOVNOJ ŠKOLI u DRNIŠU, Antuna Mihanovića 4, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Drnišu, BLOK III, gledano iz pravca groblja sv. Ivana, ulicama Put sv. Ivana, Antuna Mihanovića, Kralja Zvonimira, Put Glavice, Bogočinska, Kninska– desna strana.

4. glasačko mjesto broj 4. ukući ANE MIJANOVIĆ u DRNIŠU, Kardinala A. Stepinca 16, koje obuhvaća birače s prebivalištem uDrnišu, BLOK IV, gledano iz pravca groblja sv. Ivana, ulicama Put sv. Ivana, Antuna Mihanovića, Kralja Zvonimira, Stjepana Radića, Kardinala J.Utješinovića, Šime Grabića, 142. Brigade, Domovinskog rata – lijeva strana

5. glasačko mjesto broj 5. u OSNOVNOJ ŠKOLI u DRINOVCIMA, Oko crkve 2, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Drinovcima

6. glasačko mjesto broj 6. u kući IVICE STOJANOVIĆA ( Škite ) u KARALIĆU, Kod trgovine 3, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Širitovcima i Karaliću.

7. glasačko mjesto broj 7. u SEOSKOM DOMAĆINSTVU”PEACE” u BRIŠTANIMA, Pletikose 14, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Brištanima .

8. glasačko mjesto broj 8. u kući ILIJE GALIĆA u BOGATIĆU, Kod škole 1, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Bogatiću.

9. glasačko mjesto broj 9. u kući ANĐELKA MALENICE(Điđija) u KLJUČU, Ključ 24, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Ključu i Nos Kaliku.

10. glasačko mjesto broj 10. u OSNOVNOJ ŠKOLI u KAOČINAMA, Kod škole – Kulušići 20, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Kaočinama.

11. glasačko mjesto broj 11. u OSNOVNOJ ŠKOLI u TRBOUNJU, Kod škole 4, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Trbounju i Lišnjaku.

12. glasačko mjesto broj 12. u kući IVANA TARLE (Drage) u VELUŠIĆU, Tarle 1, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Velušiću.

13. glasačko mjesto broj 13. u kući ANĐELKE DIČAK, Dičaci 6, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Badnju.

14. glasačko mjesto broj 14. u kući ZVONIMIRA DŽALE u KRIČKAMA, Kod Crkve Kraljice Mira 20, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Kričkama.

15. glasačko mjesto broj 15. u kući BOŠKA ČAVALE u SEDRAMIĆU, Čavale 5, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Sedramiću.

16. glasačko mjesto broj 16. u kući MILE MUJANA u ŽITNIĆU, Mujani 4b, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Žitniću.

17. glasačko mjesto broj 17. u OSNOVNOJ ŠKOLI u PAKOVU SELU, Kod škole 10, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Pakovu Selu.

18. glasačko mjesto broj 18. u OSNOVNOJ ŠKOLI u POKROVNIKU, Lucići 29, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Pokrovniku.

19. glasačko mjesto broj 19. u OSNOVNOJ ŠKOLI u RADONIĆU, Kod škole 1, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Radoniću.

20. glasačko mjesto broj 20. u OSNOVNOJ ŠKOLI u SIVERIĆU, Oko škole 7, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Siveriću.

21. glasačko mjesto broj 21. u kući MIROSLAVA ĆOSIĆA u TEPLJUHU, Peričići 16, koje obuhvaća birače s prebivalištem uTepljuhu.

22. glasačko mjesto broj 22. u kući DRAGANA GUNDELJA u BIOČIĆU, Gundelji i Devići 11, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Biočiću.

23. glasačko mjesto broj 23. u kući STEVANA MARTIĆA u MIOČIĆU, Pokvasice 17, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Miočiću.

24. glasačko mjesto broj 24. kući JOSIPA ŠKILJE u PARČIĆU, Slipčevići 5A, koje obuhvaća birače s prebivalištem  u Parčiću i Kanjanima.

25. glasačko mjesto broj 25. u kući BOŠKA KRANJCA u KADINOJ GLAVICI, Donje Gorete 1A, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Kadinoj Glavici.

26. glasačko mjesto broj 26. u kući DMITRA VUDRAGOVIĆA u ŠTIKOVU, Vujevići 8, koje obuhvaća birače s prebivalištem u Štikovu.

U Drnišu, 18. studenog 2013. godine                        

                                                               Predsjednica:
                                                              Lovranka Grabić Abramac, v.r.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background