Mario Tomić

- 24. rujna 2014.

Mario Tomić

Startala je nova sezona  našeg talk showa koji je u programu podsjetimo još od jeseni  2007. godine  i od tada kroz ovaj studio prošlo je gotovo 350 gostiju. Prvi gost u novoj sezoni ,zadnje srijede rujna ,bio nam je rukovoditelj županijske podružnice Savjetodavno službe , Mario Tomić. Razloga je više ,kiša i njene posljedice na poljoprivredne kulture , proglašenje elementarne nepogode za cijelo područje Grada Drniša, krenula je berba grožđa ,za mjesec dana će i berba maslina, imali smo prvi Festival pršuta, potpore u poljoprivredi…

Istog dana  kad smo ugostili Maria Tomića stigla je informacija kako je šibensko-kninski župan Goran Pauk, proglasio je elementarnu nepogodu za područja Vodica, Tribunja i Drniša, zbog šteta uzrokovanih nedavnim kišama i poplavama. Podsjetimo drniški gradonačelnik Josip Begonja zatražio je 12.rujna od župana Pauka proglašenje elementarne nepogode za cijelo područje Grada Drniša. U obrazloženju je naveo kako područje Grada Drniša ove godine je u više navrata, od ožujka do sredine rujna, pogodilo olujno nevrijeme, vjetar i kiša praćena tučom. Najteže je stradalo područje  Badnja,Žitnića  ,rubni dijelovi grada Drniša te područje Brištana i Drinovaca.

Najveće su štete u vinogradima koje će negdje biti i dugoročne, potvrdio je Mario Tomić gostujući u emisiji „Ajmo reć“:

{play}audio/mario_tomic_240914_1.mp3{/play}

Voditelj županijske Savjetodavne službe upozorava vinogradare da se valja ponašati u skladu s onim što je klimatološki loša godina ostavila na nasadima:

{play}audio/mario_tomic_240914_2.mp3{/play}

Loše vrijeme u pojedinim vinogradima uvjetovalo je bolesti i propadanje grožđe koje nije dovoljno zrelo za branje, bez sladora je i sa previše kiselina. U normalnim uvjetima trebalo bi pričekati s berbom,no savjetuje da ipak ne čekaju i krenu s berbom. Za dobit dobro vino ove godine treba biti i dobra meštar, no pripreme za još jedno drniško Martinje su otpočele kaže Tomić:

{play}audio/mario_tomic_240914_3.mp3{/play}

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background