Ajmo reć – Marica Kosor i Dražen Šimunović

- 31. siječnja 2014.

Potpisivanjem 2007. godine Sporazuma o suradnji između Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Programa Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj je formalno započela akcija „Manje oružja, manje tragedija”.Akcija kojom se želi potaknuti građane da iz svojih domova izbace oružje bez sankcija i učine svoj dom sigurnijim i dalje traje. Povodom još jedne javne kampanje u Drnišu gosti su nam bili Marica Kosor glasnogovornica Policijske uprave šibensko kninske i Dražen Šimunović načelnik Odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama Hrvatskog centra za razminiranje.

Marica Kosor i Dražen Šimunović

Pokazatelji o broju prikupljanog oružja pokazuju da je kampanja „Manje oružja-manje tragedija” učinkovita , ,kazala je Marica Kosor iznijevši podatke sa našeg područja:

{play}audio/marica_kosor.mp3{/play}

Policija kontinuirano poziva građane da bez bilo kakvih sankcija predaju oružje koje nelegalno posjeduju, kazala je Kosor i dodala:

{play}audio/marica_kosor_2.mp3{/play}

Gotovo svakodnevna edukacija građana o opasnostima od mina utjecala je na smanje broja stradalih od mina, kazao je Dražen Šimunović načelnik Odjela za edukaciju i pomoć minskim žrtvama Hrvatskog centra za razminiranje ,gostujući zajedno s Maricom Kosoru emisiji Ajmo reć. Iznio je podatke o stradalima od mina od 1991. godine do danas na području Županie, a najčešće žrtve su poljoprivrednici-stočari i lovci koji zalaze u minska područja ne pridržavajući se tabli upozorenja kojih je na našem području 450:

{play}audio/drazen_simunovic.mp3{/play}

Šimunović kazao kako ova akcija u Drnišu dio je godišnjeg plana razminiranja što ga provodi HCR u sklopu kojeg je pet planiranih projekata razminiranja, od kojih je veći dio i odrađen, a tijekom ove godine planirano je i razminiranje većeg dijela miniranog područja Drniša. Upozorio je da je još 630 km2 minirani prostor u Republici Hrvatskoj:

{play}audio/drazen_simunovic_2.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background