Josipa Čupić

- 13. veljače 2014.

Prema riječima direktorice Turističke zajednice Josipe Čupić, u odnosu na godinu dana ranije u 2013. godini na drniškom području ostvareno je oko 20 posto više dolazaka, a prevladavali su inozemni gosti koji najčešće biraju boravak u kućama za odmor.

Josipa Čupić, direktorica ureda TZ u Drnišu

Zabilježeno je 36 % više dolazaka stranih gostiju , koji su u odnosu na 2012. godinu nešto kraće boravili , no duži kišni period na početku prošle turističke sezone razlog je stagnaciji broja noćenja, kojih je lani bilo 5500.Udio stranih gostiju u strukturi noćenja prošle godine dosegao je 80 posto.Grad Drniš raspolaže sa 13 smještajnih objekata: jednim hotelom, jednim kompleksom apartmana,četiri seoska domaćinstva ,te sedam kuća za odmor. Sveukupno 122 ležaja.
U porastu je broj kuća koje se nude kao cjelina za odmor sa okućnicom ,u njima borave oni koji vole mir i tišinu ,a mnogi se zadržavaju i do dva tjedna, kaže J. Čupić:
{play}audio/josipa_cupic_1302_1.mp3{/play}
Sa skromnim proračunom od svega 350. 000,00 kuna ne mogu puno ulagati u turističku infrastrukturu, ipak su prošlegodine uz pomoć Ministarstva turizma postavili smeđu signalizaciju na području Miljevaca ukupne vrijednosti 50.000,00 kuna. Budućnost drniške Turističke zajednice ovisi o reorganizaciji sustava turističkih zajednica , naime najavljuje se mogućnost ukidanja čak trećine hrvatskih turističkih zajednica (107), zbog toga što njihov prihod ne može pokriti – ni hladni pogon.Turistička zajednica Grada Drniša osnovana jeu siječnju 2008. godine, a sad šest godina poslije prijeti joj ukidanje. Josipa Čupić ,kaže:
{play}audio/josipa_cupic_1302_2.mp3{/play}
{play}audio/josipa_cupic_1302_3.mp3{/play}
Turistička zajednica Grada Drniša lani je organizirala sedam manifestacija,a toliko ih je u planu i ove godine. Prva je vezana uz drniške pokladne svečanosti i drniški Krnjeval , što se održavaju od 21. veljače do 1. ožujka 2014.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background