Utemeljena Zajednica sportova Grada Drniša

- 12. veljače 2014.

Grad Drniš konačno je dobio dugo najavljivanu Zajednicu sportova, koja je osnovana sinoć održavanjem Osnivačke skupštine koju je činilo 20 izaslanika, predstavnika sportskih klubova: NK DOŠK, NK Rudar, KK DOŠK, Karate kluba Drniš, te Športskih rekreacijskih društava Miljevci, Pakovo Selo i Radonić. Oni su jednoglasno odlučili da prvi predsjednik bude Dario Lapić, profesor tjelesnog odgoja, predsjednika KK DOŠK i Županijskog košarkaškog saveza Šibnesko-kninske županije koji će tu dužnost obnašati volonterski.

Ilustracija
Najviše tijelo Zajednice je Skupština koju čine izaslanici sportskih udruga što djeluju na području Grada Drniša. U Izvršni odbor izabrani su: Anka Bukarica, Tomislav Pleadin, Tomislav Dželalija, Ante Rakić, Ante Galić, Ivan Zoričić i Vlatko Živković. Ujedno su po funkciji članovi i predsjednik Dario Lapić te tajnik, odnosno sinoć izabrana tajnica Iva Jelčić. Zajednica sportova Grada Drniša ima i tročlani Nadzorni odbor kojeg čine Ante Galić (Žorž), Frane Marin i Nino Matić.
Ciljevi zajednice sportova su da svojim djelovanjem među ostalim pridonosi razvitku i promicanju sporta na području Grada Drniša, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i invalidnih osoba, promicanju odgojnih funkcija sporta, fairplaya, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom, ali i širenju olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta.
-Nadam se da će Zajednica sportova doprinijeti kvaliteti i kvantiteti našeg sporta. Našim radom moramo ,da grubo kažem , natjerati gradsku vlast da više ulaže u sport i sportske terene,u klubove sve kako bi djecu i mlade privukli da se bave sportom i koriste sportske terene, kazao je za Radio Drniš Dario Lapić, sinoć izabrani predsjednik drniške Zajednice sportova . Lapić je ujedno najavio da će Zajednica sportova preuzeti i organizaciju svih sportskih turnira u gradu, a prvi zadatak bit će im izrada pravilnika temeljem kojeg će se i dijeliti proračunski novac namijenjen sportu :

{play}images/audio2/dario_lapic.mp3{/play}

U Zajednicu sportova Grada Drniša udružuju sportske udruge, te udruge čija djelatnost je od značaja za razvoj sporta na ovom području. To među ostalim stoji i u Statutu usvojenim na sinoć održanoj utemeljiteljskoj skupštini Zajednice sportova Grada Drniš, što znači da podnošenjem zahtjeva u Zajednicu se mogu priključiti i ostale drniške sportske udruge. Članovi su samostalne i autonomne udruge, a mogu biti punopravni, pridruženi ili počasni članovi.
Nakon registracije Zajednice sportova slijedi održavanje i konstituirajuće sjednice Izvršnog odbora na kojoj će se birati i dopredsjednik zajednice.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background