Ivan Zeljko

- 6. ožujka 2014.

Maturanti su obavili prijave ispita državne mature i odabir studijskih programa. Za prijavu državne mature učenici su imali rok od dva mjeseca – od 1. prosinca prošle do 1. veljače ove godine. U tekućoj školskoj 2013./2014. godini u Hrvatskoj je 33.576 maturanata, a njih 31.588 prijavilo se da će izići na državnu maturu. Gotovo 70 posto hrvatskih maturanata koji su se prijavili za polaganje državne mature polagat će ove godine ispit iz obveznoga predmeta matematike na osnovnoj B razini, a samo njih 30 posto odlučilo se da će na državnoj maturi provjeriti stečeno znanje iz toga predmeta na višoj – A razini. U drniškoj srednjoj školi 74% učenika izabralo je nižu razinu iz matematike, a istodobno 70% maturanata izabralo je višu A razinu za hrvatski jezik.

Foto: Radio Drniš

O državnoj maturi koja započinje odmah po završetku nastave maturantima u svibnju razgovarali smo sa ravnateljem naše srednje škole „Ivan Meštrović”, Ivanom Zeljkom :

{play}audio/ivan_zeljko_1.mp3{/play}

Na pitanje jesu li moguće naknade promjene odabranih predmeta i fakulteta , prof. Zeljko je kazao:

{play}audio/ivan_zeljko_2.mp3{/play}

Maturante čeka standardni način provođenja ispita državne mature kao sve ove četiri godine. Znači, nikakve promjene, samo se trebaju dobro pripremiti, izaći na ispite i što bolje položiti. Prvi dan ispita državne mature u ljetnome roku bit će 20. svibnja, rezultati će biti objavljeni 7. srpnja, a rok za prigovore bit će 9. srpnja. Konačni rezultati bit će pak objavljeni 14. srpnja, a svjedodžbe će biti podijeljene 17. srpnja.

Sa ravnateljem razgovarali smo i o uspješnosti u prvom polugodištu i izostancima sa nastave . Ravnatelj škole Ivan Zeljko upozorava na veliki broj negativnih ocjena .Od 359 učenika samo njih 146 uspješno je završilo prvo polugodište :

{play}audio/ivan_zeljko_3.mp3{/play}

Uz veliki broj negativnih ocjena zabilježeno je i čak 13 500 izostanaka sa školske nastave,kazao nam je ravnatelj:

{play}audio/ivan_zeljko_4.mp3{/play}

Tko će od nove generacije budućih srednjoškolaca odabrati našu školu, te što će on line upis ove godine ponuditi osmašima uskoro će se znati. U ponudi škole neće biti većih izmjena, kaže I. Zeljko:

{play}audio/ivan_zeljko_5.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background