Ajmo reć – fra Mario Radman

- 13. prosinca 2013.

Preda nama je po mnogim najljepši dio godine ,za većinu to je i poseban dio godine- vrijeme iščekivanja Božića. Mnogi su u svakodnevnici koja nas jednostavno melje ,u trci za osnovnim materijalnim potrebama zaboravili na potrebu za onim duhovnim. Kao da više nemamo vremena za riječ-dvije sa suprugom, djetetom, roditeljima, susjedom, sa samim sobom, sa Bogom? Želimo li vidjeti kolika je uistinu naša ljudska veličina i koliko smo veliki i humani kao zajednica ,to bi trebali učiniti upravo u vrijeme Božića. Na Badnjak i u božićnoj noći svaki bi čovjek mogao iskusiti i spoznati da je unatoč svim teškoćama i mukama života lijepo biti čovjek.

Foto: Radio Drniš

To nam je i kroz ovaj razgovor kazao i naš gost fra Mario Radman,drniški kapelan i voditelj FRAME :

{play}audio/mario_radman_1.mp3{/play}

Franjevački svjetovni red i FRAMA Drniš,slijedeći vikend 14. i 15. prosinca organiziraju karitativnu akciju. Fra Mario Radman očekuje i ususret ovom Božiću dobar odaziv Drnišana:

{play}audio/mario_radman_2.mp3{/play}

Možete se uključiti i humanitarnu akciju koju je početkom vremena došašća, pokrenuo Hrvatski Caritas na cijelom području Republike Hrvatske. Već jedanaestu godinu zaredom, provodi tradicionalnu božićnu humanitarnu akciju “Za 1000 radosti”. Ove je godine vodi pod nazivom “Svi smo pozvani” kako bi potaknuo građane, tvrtke, udruge, djecu i mlade, jedinice lokalne uprave i samouprave, sve ljude dobre volje, na djelatnu ljubav i konkretnu pomoć obiteljima koje se ne mogu same nositi s različitim nedaćama, bolesti i oskudicom u vremenu bremenitu neizvjesnošću, strepnjom i nespokojem.

Vjerujemo, da doista svatko može učiniti bar nešto, bar malim znakom odgovoriti na veliki božićni poziv, te: širiti prijateljstvo, razumjeti druge, štititi slabije, buditi nadu, činiti dobro, govoriti istinu, pomoći potrebnima, voljeti vjerno, pružiti utjehu, živjeti hrabro – na što smo svi pozvani. Kad je najteže, jedni smo drugima potrebni – najviše!

Sve vjernike fra Mario poziva da se priključe ovim humanitarnim akcija , te obave duhovnu pripremu za najradosniji kršćanski blagdan:

{play}audio/mario_radman_3.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background