Ajmo reć – Antonija Matić

- 18. prosinca 2013.

Kroz emisiju Ajmo reć u 2013. godini prošlo je 30 gostiju. Dnevne aktualnosti u više navrata određivala su nam goste , no nisu političari prevladavali. O aktualnim temama iz javnog,političkog, kulturnog i drugog života razgovarali smo i sa gospodarstvenicima, poduzetnicima,liječnicima, profesorima ,svećenicima, književnicima, glumcima,glazbenicima…..

Posebice nas raduje kad vam predstavljamo mlade uspješne ljude .Upravo je to Antonija Matić – nova ravnateljica drniške glazbene škole Krste Odaka, diplomirana pijanistica, profesorica u školi, aktivna glazbenica u Gradskom puhačkom orkestru i našem bandu „Dernis jam”.

Foto: Radio Drniš

Drniška glazbena škola u kojoj je na čelu tek od listopada ove godine, broji 19 zaposlenika, od čega je 15 profesora , koji podučavaju 110 učenika u matičnoj školi u Drnišu i 40-tak u područnom odjeljenju u Kninu. Svoja prva znanja o glazbi Antonija Matić stekla je upravo u drniškoj glazbenoj školi,dok joj je nastavak školovanja u šibenskoj srednjoj školi prekinuo rat. Srednjoškolsko obrazovanje okončala je u prognaništvu,u splitskoj glazbenoj školi „Josipa Hacea”, a potom njen jedini izbor bio je studij klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu koju je uspješno okončala u klasi profesora Đure Tikvice. Na akademiji predavač harmonija bio joj je hrvatski predsjednik Ivo Josipović kojem je svirala ovog ponedjeljka za posjeta Drnišu ali i za njegove prve posjete 2010.godine. Prije desetak godina nakon školovanja odlučila se vratiti u rodni grad i započela rad u svojoj prvoj glazbenoj školi, o čemu kaže:

{play}audio/antonija_matic_1.mp3{/play}

Glazbu osjeća ali je u prvom redu i voli ,pa kaže nije joj teško vježbati i svirati sa glazbarima i bandom „Dernis jam”kojeg je pokrenula zajedno sa Hrvojem Pekasom :

{play}audio/antonija_matic_2.mp3{/play}

Grupa će za božićno-novogodišnje blagdane svirati na više koncerata u priobalnom dijelu Županije, u Šibeniku i na otvorenom , stoga je šteta što u Drnišu nema tog blagdanskog ugođaja na kojem bi nam naši glazbenici prenijeli svoju radost muziciranja.

Antonija Matić kaže da glazbu ponajprije osjeća kao radost :

{play}audio/antonija_matic_3.mp3{/play}

{play}audio/antonija_matic_4.mp3{/play}

Antonija Matić bila je gošća u posljednjoj ovogodišnjoj emisiji,slijedi stanka do sredine siječnja ,kad ponovo u novoj godini i u novoj shemi Radio Drniša, srijedom se družimo s poznatim osobama iz javnog i političkog života našeg kraja , županije i šire , sa svima onima koji nam imaju što reći i poručiti.

Programska ekipa emisije Ajmo reć , želi vam vesele božićne blagdane i uspješnu 2014. godinu.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background