Ajmo reć – 6. ožujka 2013.

- 8. ožujka 2013.

anita baraPrva žena kandidirana za šibensko-kninsku županicu, Anita Bara predsjednica ŽO SDP, diplomirana ekonomistica zaposlena u Općoj bolnici Šibenik ,vijećnica u Županijskoj skupštini – bila nam je gošća ove srijede.
Kandidatkinja je ispred koalicije SDP-HNS-HSL S.Za mjesta šibensko-kninskih dožupana borit će se HNS-ov Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo u Gradu Šibeniku te predsjednik šibensko-kninskog HSLS-a Joso Slamić, osnivač trgovačkog lanca ‘Djelo’. Odgovarajući na pitanje što troje kandidata povezuje budući dolaze iz različitih političkih opcija,kazala je :
„Sinergija mog političkog iskustva, mladosti i kreativnosti Petra Mišura i poduzetničke uspješnosti Jose Slamića najbolje što možemo ponuditi glasačima .Zajednički ćemo napraviti ono što aktualna županijska vlast nije uspjela zadnjih dvadesetak godina – pokrenuti razvoj županije’,kazala je Bara.
Aktualnoj županijskoj vlasti zamjera da se bavi uglavnom protokolarnim pitanjima te im je cijeli mandat protekao u izvršavanju osnovnih zakonskih obveza pa tako nije sazvana niti jedna tematska sjednica Skupštine o problemima koji tište županiju, iako je bilo više zahtjeva. Uvažavat ćemo sve dobro što je učinila aktualna županijska vlast, ali ćemo napraviti ono što oni nisu uspjeli zadnjih dvadesetak godina a to je pokrenuti razvoj županije,istaknula je kandidatkinja za županicu.
U Šibensko-kninskoj županiji gustoća naseljenosti bila je 51 stanovnik/km2 1991. godine ,a danas je 37 stanovnika/km2, preko sedam posto građana prima socijalnu pomoć, a stanje je alarmantno u Kninu gdje gotovo 26 posto stanovništva živi od socijalne pomoći – poručila je SDP-ovka dodajući kako su ovi podaci rezultat rada aktualne vlasti u Šibensko-kninskoj županiji.
Bara je za najvažniji projekt koalicije SDP-HNS-HSLS istaknula brzu cestu Šibenik-Drniš-Knin-BIH primarnu cestovnu arteriju koja povezuje gotovo 80 posto stanovništva županije i na koju se oslanja gotovo ukupni industrijski, poljoprivredni i turistički potencijal ovog područja .Druga zadaća bit će sanacija unske željezničke pruge, reafirmacija Knina kao značajnog željezničkog čvorišta, te izgradnja poduzetničkog inkubatora namijenjenog poduzetnicima početnicima kao i onima s inovativnom ponudom proizvoda i usluga .

Okosnica programa je ravnomjerni razvoj županije,a kad je riječ o Drnišu zalagat će se za :

{play}audio/anita_bara_1.mp3{/play}

Govoreći o radu drniškog ogranaka SDP kazala je kako očekuje boljedjelovanje stranke budući da su im se priključili mladi stručni ljudi. O SDP planovima i kandidatima u Drnišu za predstoje lokalne izbore tek je kazala:

{play}audio/anita_bara_2.mp3{/play}

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian