Ajmo reć – 30. siječnja 2013.

- 4. veljače 2013.

josip begonjaNovi gradonačelnik Drniša Josip Begonja gostujući u našem eteru još jednom je istaknuo je kako su ovi prijevremeni izbori bili predispit za ono što slijedi u svibnju, te da je Drniš putokaz za sve one sredine gdje HDZ ne obnaša izvršnu ili predstavničku vlast.

U pobjedu je vjerovao jer ona je rezultat rada u zadnjih tri –četiri godine kroz ogranke HDZ-a, no priznao je da nije očekivao da će pobjeda biti u omjeru od 65% posto glasača.
– “Zadovoljni smo što je nakon osam godina HDZ ponovo dobio izvršnu vlast. Hrvatska demokratska zajednica Grada Drniša danas broji 1000 članova, s tim da u zadnja tri mjeseca priključilo se 75 mahom mlađih ljudi, što budi nadu da HDZ ima svoju budućnost u ovom gradu, jer ljudi čine jednu stranku”, kazao je Begonja.

Kroz kampanju smo već kazali da program koji nudimo nije za naredna tri mjeseca već za puni mandat.
U ova tri mjeseca svojim radom i pristupom moramo građanima pokazati svoju ozbiljnost i dosljednost. U ovom trenutku ne znam što me očekuje dok se ne obavi primopredaja, ono što znam jest da u svakom poslu trebate pristupiti maksimalno odgovorno, ono što je realno treba i realizirati. S obzirom na to da u Gradu Drnišu ima puno gorućih problema, odmah ćemo početi s radom. 

{play}audio/begonja1.mp3{/play}

Novi drniški gradonačelnik do redovnih lokalnih izbora funkciju gradonačelnika obnašat će volonterski koristeći svoj redovni i neplaćeni godišnji odmor (Josip Begonja zaposlenik je Porezne uprave-područnog ureda Šibenik). U gradu će biti nazočan u kontinuitetu cijelo radno vrijeme, a za to vrijeme će i ured gradonačelnika bit otvoren za građane i njihove probleme. Drži da u četverogodišnjem mandatu na čelu grada trebao bi biti profesionalac, a ne volonter. Uz pročelnička mjesta u gradskoj upravi, Begonja najavljuje otvaranje odsjeka u okviru odjela za gospodarstva kojem će se baviti pitanjima razvoja i korištenja fondova EU, sa zadaćom da bude u cijelosti na usluzi poduzetnicima.

Na pitanje tko će umjesto njega voditi Gradsko vijeće, budući da ne može biti na čelu izvršne i predstavničke vlasti, Begonja je kazao:

{play}audio/begonja2.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background