Vlast u Drnišu preuzele maškare!

- 8. veljače 2013.

Vlast u Drnišu preuzele su maškare.
Svečana ceremonija primopredaje ključeva Grada Drniša meštru od maškara održana je jutros na Poljani. Ključeve Grada gradonačelnik Josip Begonja predao je Meštru od maškara.
Primopredaju ključeva uveličale su male maškare iz Dječjeg vrtića Drniš uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra Drniš.
Najviše pozornosti izazvale su skupine ‘Djeca svijeta’ i skupina ‘Sulejmana Veličanstvenog’ odnosno sultanija Hurem i sultan Sulejman, u pratnji kalfi i aga. No jednako maštoviti i originalni bili su i ‘Astronauti’, ‘Snjegovići i zima’, ‘Hrvatski navijači’, ‘Košarkaši DOŠK-a’, ‘Ježići’, ‘Hellou Kitty’, ‘Suncokreti’ i ‘Zaljubljeni’.

Samo nakon pet dana koliko ima da je preuzeo dužnost gradonačelnika, Josip Begonja vlast je predao u ruke maškara, poručivši kako se nada da će ključevima koje je predao maškarana vlada zaključati sve izlaze iz Drniša.
– “Kao trenutna opozicija u ovom Gradu, pozivam pučanstvo drniškog kraja, neka sudjeluje u maškarama ova dva dana. Sutra sve pozivam na Poljanu na suđenje krnji i spaljivanje na Čikolskom mostu. Nadam se i velikom odazivu građana na sedminu i maskenbal u šatoru na Poljani jer smo novoj vlasti za pjesmu i ples ostavili nešto sitno u gradskoj blagajni. A kad se ponovno vratim na vlas polagat ćete račune što i kako ste radili”, kazao je gradonačelnik Begonja.

Meštar od maškara poručio je kako je izborni slogan ‘Što nam vladajući za godinu dana pokvare maškare za dva dana poprave’.
– “Naputci su sljedeći: Svi kafići rade 24 sata dnevno. Ženama drniškog kraja zabranjuje se gledanje turskih sapunica jer sve su u zadnje vrijeme sve dobile bubrežne i žučne kamence. Preporučamo puku da gradom basrlja tupa pogleda i praznih škašela a u skladu sa stanjem u državi probušenih postola i kaišom oko vrata. Temeljem naputka Vlade osnovat ćemo agenciju za bušenje rupa na kaišu zbog lakšeg stezanja remena. Tko spomene riječ nezaposlenost, kriza i recesija bit će kažnjen oranjem i kopanjem u Petrovom polju”, poručio je Meštar od maškara.

  • SUTRA, 09. VELJAČE – KRNJEVAL I MASKENBAL

Za sudjelovanje na ovogodišnjem’Drniškom krnjevalu’ zainteresirane maškarane skupine prijaviti se mogu još samo danas. Turističkoj zajednici Grada Drniša za sada je sudjelovanje prijavilo 11 skupina.
Početak Krnjevala sutra je u 15 sati i 30 minuta. Tradicionalno maškarana povorka kreće sa vrha Kevića strane. Za 16 sati predviđeno je predstavljanje maškaranih skupina i suđenje Krnji. Po prvi puta suđenje Krnji na Poljani odvijati će se u grijanom šatoru.
Nakon što Krnjo bude osuđen za sve nedaće ovoga svijeta i drniškog kraja u 17 sati tradicionalno će biti spaljen na Čikolskom mostu.
Za 18 sati najavljeno je na Poljani proglašenje najboljih maškaranih skupina. Najbolje skupine ili pojedinci bit će nagrađeni novčanim nagradama. Za prvo mjesto osigurana je nagrada od tisuću kuna, za drugo 700 a za treće 500 kuna.
Utješne novčane nagrade dobit će sve skupine koje budu sudjelovale u maškaranoj povorci.
Iza 18 sati najavljena je i sedmina. Tristotinjak porcija besplatnog graha dijelit će članice Lige protiv raka i udruge žena Sv. Roko.
Od 21 sat u šatoru na Poljani slijedi ‘Ples pod maskama’.
Maškare će zabavljati Gradski puhački orkestar, klapa Drniš, Drnis Jam i grupa Bagatin.

GALERIJU FOTOGRAFIJA MALIH MAŠKARA DJEČJEG VRTIĆA DRNIŠ POGLEDAJTE OVDJE: MALE MASKARE 2013

male-maskare-2013---1

male-maskare-2013---2

male-maskare-2013---3


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian