‘Srce Zagore’ pobjednik ‘Drniškog krnjevala 2013.’

- 11. veljače 2013.

Devet maškaranih skupina i mnoštvo originalno maskiranih pojedinaca željnih veselja, dobre zabave i druženja uz pratnju Gradskog puhačkog orkestra prodefiliralo je u subotu centrom Drniša u okviru tradicionalnog ‘Drniškog krnjevala’.
Najboljom skupinom proglašena je skupina Kulturno umjetničkog društva ‘Srce Zagore’ koja je osvojila novčanu nagradu od tisuću kuna.
Drugu nagradu od 700 kuna osvojila je skupina ‘Štrumfograd Brištani’, dok treće mjesto i 500 kuna osvojila je skupina ‘Zdravstveni odgoj’. Sve ostale skupine osvojile su utješnu nagradu od 200 kuna.

Ni bura ni hladnoća nisu spriječile brojne maškare da se prošeću gradom i pošalju svoju poruku, kao ni građane koji su se u velikom broju okupili na Poljani, gdje je svaka skupina izvela kratki program i predstavila svoju masku.
Ovogodišnji krnjeval bavio se aktualnim temama pa su pojedine skupine bile maskirane u ‘Sulejmana Veličanstvenog’, u ‘Zdravstveni odgoj’ te u ‘Gay paradu’. Žiri u sastavu Silvija Sunara Ćevid, Josipa Prpa i Josipa Čupić ocjenjivali su skupine u pet kategorija, među ostalim gledala se složenost izrade kostima, jasnoća i prepoznatljivost poruke, koreografija i uigranost skupine, opći dojam i estetski doživljaj te reakcija publike.

Krnjo je i ove godine za sve probleme koji muče Drnišane kažnjen spaljivanjem na Čikolskom mostu.

U šatoru na Poljani ove je godine organiziran i ‘Ples pod maskama’. Maškare su zabavljali Gradski puhački orkestar, klapa Drniš, Drnis Jam i grupa Bagatin.

GALERIJU FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE OVDJE DRNISKI KRNJEVAL 2013

krnjeval


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian