Ajmo reć – 20. veljače 2013.

- 1. ožujka 2013.

paul cotaPaul Cota, načelnik Općine Promina, ponovo se vratio u redove HSP koji ga je odmah kandidirao za župana Šibensko-kninske županije. Na prošlim lokalnim izborima i osvojio je vlast u Promini kao član te stranke, da bi 2010. godine prešao u HSS. O razlozima prelaska u Hrvatsku seljačku stranku kazao je kako ovoj stranci zbližili su ga kvalitetni programi za ruralna područja, odnosno problemi i potreba njihovog rješavanja, te da ta stranka ima najkvalitetnije programe namijenjene razvoju ruralnih područja kao što je naše.
Ne vidi danas ništa sporno u svom prelasku iz jedne u drugu stranku, jer drži da HSP i HSS imaju vrlo slične programe i najstarije su stranke na ovim prostorima.
– “Nakon odlaska Ivice Ledenka te nedavno Ante Đapića iz HSP-a, zbog kojih sam morao formalno napustiti Stranku, odlučio sam se vratiti u svoju matičnu stranku, a to je HSP”, rekao je Cota te naglasio da “u smislu istinskog pripadanja pravaštvu i HSP-u, stranku nije ni napustio, a nakon odlaska navedenog dvojca nestali su razlozi njegova odlaska iz HSP-a te “od 13.2.2013. ponovno sam član Hrvatske stranke prava na što sam vrlo ponosan, kao na kandidaturu za župana!”, kazao je Cota.
Drži da je naša Županija u Hrvatskoj kvalificirana kao “zadnja rupa na svirali”, a imamo i prirodne i ljudske resurse da budemo među prvima.
Cota prioritetom cijele Dalmacije smatra povezivanje Šibenika sa Kninom brzom cestom, turističkim približavanjem obale i zaleđa, a središnji projekti županije trebaju biti navodnjavanje i gradnja solarnih elektrana. Iz pozicije načelnika za svoju općinu, ne može ništa napraviti jer bez odobrenja i potpisa župana nemoguće je provesti brojne projekte, te dodaje:

{play}audio/paul_cota_1.mp3{/play}

Paul Cota odustao je od načelničkog mjesta u općini Promina jer je kao načelnik, kako je rekao, učinio sve što se moglo. Od 2008. godine kaže spriječio je u Promini prostornu i ljudsku devastaciju, otvaranje nelegalnih kamenoloma i odlaganje opasnog otpada. Istaknuo kako je za njegova mandata u Promini otvoreno 50 novih radnih mjesta i sanirano 3 milijuna kuna duga iz općinskog proračuna. O razlozima zbog čega je ponovo općinski račun u blokadi i što ostavlja u nasljeđe budućem načelniku Općine Promina kaže:

{play}audio/paul_cota_2.mp3{/play}


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Nastavite čitati

Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian