Zvonimir Pervan i Dino Živković dvostruki viceprvaci Europe u pikadu

- 20. lipnja 2022.

U Benidormu u Španjolskoj dva igrača Pikado saveza Šibensko kninske županije išli su sa hrvatskom juniorskom reprezentacijom na prvenstvo Europe.

U jakoj konkurenciji najboljih mladih igrača Europe ostvarili su odlične rezultate.

Zvonimir Pervan je osvojio 2. mjesto u kategoriji U-19. Do zlata ga je dijelila samo jedan pobjeda, ali u finalu je ipak turski reprezentativac Halilcan Yildiz sa 2:0.

U juniorskoj kategoriji U-16 Dino Živković je napravio identičan uspjeh, od Dina je u finalu bio bolji jedan od najperspektivnijih mladih igrača svijeta 13-godišnji njemački “wonderkid” Willy Keller kojeg je Dino u finalu desne strane pobijedio 2:0, ali u velikom finalu Keller je ipak bio bolji sa 2:0.

– Ali to nije sve, Pervan i Živković osvojili su još jednu titulu viceprvaka Europe u U-19 parovima. U izuzetno jakoj konkurenciji naši momci su pobijedili na putu do finala reprezentaciju Češke 2, Slovačku, Tursku, Italiju pa Češku 1, da bi na kraju od Češke 1 ipak izgubili u velikom finalu sa 2:1. Ali ni to nije sve, ovaj naš fantastični dvojac je sa juniorskom reprezentativkom Hrvatske Lucijom Kodrić iz Malog Lošinja osvojio odlično 9. mjesto u seniorskoj disciplini Triple Mix 701.

U konkurenciji 76 najboljih ekipa Europe naša trojka Zvone, Lucija i Dino odigrali su odlično i na kraju pobjedama protiv favoriziranih ekipa seniora došli do odličnog 9. mjesta.

U juniorskoj reprezentaciji Hrvatske uz Zvonu, Dina i Luciju igrali su još Matej Prskalo iz Zagreba i Ivano Tomić iz Županje koji su također imali dobre nastupe na europskom prvenstvu.

Bravo za naše juniore. Izbornik juniorske reprezentacije je bio predsjednik našeg županijskog saveza Ivan Močić, koji je također na jednom od Open turnira u konkurenciji preko 100 igrača osvojio odlično 3. mjesto – priopćeno je iz Pikado saveza ŠKŽ.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian