Župan proglasio elementarnu nepogodu za Ružić i Otavice

- 2. kolovoza 2011.

elementarna_nepogodaŽupan Goran Pauk ,na zahtjev načelnika Općine Ružić Josipa Sučića, proglasio je elementarnu nepogodu za naselja Ružić i Otavice i to za sve vinogradarske, voćarske, sezonske povrtlarske i ostale poljoprivredne kulture, koje su stradale za nevremena s tučom koje je pogodilo taj dio općine 23. srpnja u popodnevnim satima .

O stvarnim razmjerima štete, koja je prema prvim procjenama prelazi 400.000 kuna, znat će se tek nakon što poljoprivrednici podnesu prijavu o šteti. Iz Općine Ružić uputili su poziv svim vlasnicima poljoprivrednih, povrtlarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura sa područja pogođenog elementarnom nepogodom da prijave nastalu štetu. Šteta se prijavljuje u prostorijama Općine Ružić u Gradcu, nakon toga će Općinsko povjerenstvo za procjenu štete od elementarne nepogode izaći na teren i obaviti detaljnu procjenu štete.

Ovo je po drugi put u par mjeseci da je načelnik Josip Sučić zatražio proglašenje elementarne nepogode budući da je i kasnoproljetni mraz u travnju i svibnju dva puta poharao vinograde i voćnjake širom općine prouzročivši veliku materijalnu štetu,procijenjenu na preko milijun i pol kuna .


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian