Trodnevnica u susret Gospi od Anđela- dolazi i kardinal Josip Bozanić

- 27. srpnja 2011.

visovacOve godine posebno svečano bit će obilježen blagdan Visovačke Gospe kojoj nakon pune 24 godine u pohode dolazi i jedan kardinal,zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

Po prvi put ove godine na Visovcu u ususret proslavi Gospi od Anđela se organizira i trodnevnica nazvana „Visovačke vespere”,koju je osmislio je pjesnik Miljenko Galić.

Program se održava od 30. srpnja do 1. kolovoza. Sve tri večeri započinje u 18 sati i 30 minuta. Sudionici „Visovačkih vespera” su: Drniška Frama, Miljenko Galić, Josip Botteri Dini, fra Mate Gverić, Ante i Tomislava Lojić, Robertina Hrstić te klapa Skradinke.

Prva večer 30. srpnja nazvana je „Sveti Franjo i Majka Marija” , druga večer 31.srpnja posvećena je Tinu Ujeviću „Vrati mi sebe Gospodine u suši hladni mlaz” i treća večer uoči blagdana Gospe od Anđela, 1. kolovoza, nazvana je „Mistici i zvijezde gore u visini” kada će na Visovac stići i kardinal Josip Bozanić .

Očekuje se da će Marjansko svetište na Visovacu i ove godine pohoditi više od deset tisuća hodočasnika . Rijeka vjernika iz drniškog, ali i iz drugih krajeva već će tijekom noći sa 1. na 2. kolovoza krenuti ka svetištu.

Prva misa zornica na sam blagdan Gospe od Anđela u utorak 2. kolovoza , je u 6.30 sati. Tijekom dana bit će održano devet misa. Posebno se iščekuje središnje euharistijsko misno slavlje koje će predvoditi kardinal Josip Bozanić. To je po prvi put od 1987. godine kada je misu predvodio blagopokojni kardinal Franjo Kuharić, da na Visovac dolazi jedan kardinal.

Procesija u kojoj će djevojke u narodnim nošnjama nositi Gospinu sliku otokom ,započet će u 10 sati i 30 minuta . Središnju koncelebriranu misu uveličat će nastupom župni zbor Gospe od Zdravlja iz Splita kojeg će pratiti fanfare.

U popodnevnim satima mise su u 16, 17, 18 dok završna misa zahvalnica je u 19 sati.

Prigoda za ispovijed je tijekom cijeloga dana. Za dolazak i odlazak hodočasnika franjevci osiguravaju besplatni prijevoz brodom s obje strane otoka, osim franjevačkim brodicama vjernike prevoze i djelatnici Nacionalnog parka Krka sa svojim brodovima. Osobnim automobilima i ove godine može se doći do vrha Visovačke brine gdje je osiguran parking a dalje do Stinica odnosno do pristaništa za brodove voze autobusi.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background