Župan objavio javni poziv za sufinanciranje programa udruga i ustanova u kulturi

- 11. siječnja 2018.

Početkom siječnja ured župana Šibensko-kninske županije Gorana Pauka objavio je javni poziv za financiranje programa/projekata javnih potreba udruga i ustanova u kulturi i javnih potreba udruga civilnog društva Šibensko-kninske županije za 2018.g.

Nakon što je donesen proračun za 2018. godinu raspisan je javni poziv na koji se mogu javiti udruge i ustanove u kulturi odnosno udruge civilnog društva.
Javni poziv je raspisan 4. siječnja i svi koji ispunjavaju uvjete mogu se sa svojim programima prijaviti za financiranje i sufinanciranje do 9. veljače 2018. godine.
-Za područje udruga i ustanova kulturne djelatnosti osigurano je 1 085 000kn, a za udruge civilnog društva 450 000kn. – kazala nam je Diana Ercegović pročelnica upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport.

Ovim javnim potrebama treba dodati javne potrebe u sportu, pri čemu je istovremeno raspisan javni poziv Zajednice sportova Šibensko-kninske županije. Za projekte u sportu će županija izdvojiti 1 775 000 kn kako doznajemo od pročelnice Ercegović.

Ono što je važno za sve koji se žele prijaviti je to da se sve može pronaći na web stranicama Šibensko-kninske županije, gdje je vidljivo koje je kriterije potrebno ispuniti i što priložiti uz prijavu. Također potrebno je na računalu ispuniti prijavnicu koja se nalazi na stranicama županije. Pročelnica Ercegović ističe -Najbitnije je da su udruge registrirane preko ureda državne uprave i da imaju RNO broj koji se dobije preko Ministarstva financija, i da se radi o prepoznatljivim projektima koji su od interesa za cijelu županiju.

U većini slučajeva radi se o udrugama koji su već bili korisnici ove mjere, ali javljaju se i nove udruge koje su tek registrirane i po prvi puta se prijavljuju. -Kod odabira i kriterija uz prepoznatljive programe i korisnike koji su se do sada financirali, daje se šansa i novo registriranim udrugama kako bi se uključile u sufinanciranje od strane županije.

Važno je napomenuti da one udruge koje su u prethodnoj godini bile sufinancirane od strane županije, imaju obvezu priložiti izvješće o namjenski utrošenim sredstvima sa svim prilozima za dobivena sredstva u prethodnoj godini. To je jedan od uvjeta da bi u 2018. mogli dobiti sredstva.

Doznajemo kako će nakon isteka roka za prijavu (9. veljače) povjerenstvo koje izabere župan u dvije faze provjere prekontrolirati prijavljene. Prva faza je provjera ispunjavaju li prijavljeni programi formalne uvjete, a druga je izlazak pred stručna povjerenstva. Povjerenstvo sukladno elementima iz pravilnika vrednuju i ocjenjuju programe kojima kasnije dodjeljuju sredstva.

Foto: Šibensko-kninska županija


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian