“Ako je zima, nije lav!” program Nacionalnog parka Krka

- 9. siječnja 2018.

‘Ako je zima, nije lav!’ – naziv je programa JU Nacionalnog parka Krka koji za posjetitelje počinje od 8. siječnja a potrajati će naredna dva i pol mjeseca, točnije do kraja ožujka.

Zainteresirani građani, odnosno posjetitelji u tom će periodu park moći posjetiti po cijeni od svega 30 kuna za odrasle i 20 kuna za djecu stariju od 7 godina. Akciju treba iskoristiti pogotovo stoga što ulaznice od travnja poskupljuju na 110 kuna, dok će u špici sezone, u srpnju i kolovozu, stajati čak 200 kuna.

Lani je u ta dva ljetna mjeseca dnevna ulaznica koštala 180 kuna, a podizanje cijene u upravi NP Krka objašnjavaju ciljem smanjenja navale i pritiska turista čija brojnost postaje sve veća prijetnja očuvanju samog parka. Program obilaska u ovim zimskim mjesecima namijenjen prije svega stanovnicima Šibensko-kninske županije, ali i članovima Kluba prijatelja Krke kojih je polako, ali sigurno, sve više ima za cilj privlačenje posjetitelja u nacionalni park tijekom cijele godine.

Četiri su programa obilaska parka za lokalitete Skradinski buk i Roški slap. Sve posjetitelje dočekati će informatori, što do sada nije bio slučaj u zimskom razdoblju. Oni će ljudima dati sve potrebne informacije sa svim što ih čeka na stazama koje odaberu, koje sadržaje mogu vidjeti i kako doći do njih.

Šetnje traju dva, četiri ili šest sati, ovisno o programu a u ovom zimskom razdoblju NP Krka otvoren od 9 do 16 sati.

Osim Skradinskog buka kao najpoznatijeg i i najposjećenijeg lokaliteta novim programom obuhvaćen je i obilasak Roškog slapa sa dvosatnom šetnjom koja uključuje posjet Ogrlicama, nizu malih kaskadnih slapova, te zahtjevniju šetnju kanjonom od Roškog slapa do Stinica u trajanju od šest sati.

Foto: NP Krka


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian