Zbog velikih vrućina odgađa se početak školske godine

- 25. kolovoza 2011.

Nastava u svim osnovnim i srednjim školama Šibensko-kninske županije najvjerojatnije će biti odgođena za tjedan dana odnosno započeti će 12. rujna umjesto kako je bilo najavljeno 05. rujna.

Predstojnik ureda župana Šibensko kninskog Novica Ljubičić kazao nam je da su iz Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i šport Šibensko- kninske županije jutros uputili dopis Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa u kojemu zbog velikih vrućina traže odgodu početka školske godine,

– Odgovor ministra Radovana Fucha očekujemo tijekom današnjeg četvrtka ili najkasnije sutra ujutro a vjerujemo da će našem zahtjevu biti udovoljeno. Naime prema prognozama velike vrućine u našoj županiji, posebno u zaleđu neće jenjati sve do 11. rujna. Županijama je kao osnivačima škola Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dalo mogućnost da sami, ovisno o specifičnostima svoje sredine, kroje kalendar školske godine, kazao Ljubičić za Radio Drniš.

Podsjetimo i kako je Aktiv ravnatelja osnovnih škola na području Šibensko-kninske županije svojevremeno bio stava da nema smisla pomicati početak nastave jer je prvo polugodište prekratko pa ga nema smisla dodatno skraćivati. Međutim, tada nitko nije računao na neuobičajeno visoke temperature netipične za kraj kolovoza.

Dodajmo kako su iz Uprave Srednje škole Ivana Meštrovića danas izvijestili upisi u drugi, treći i četvrti razred u srednjoj školi Ivana Meštrovića u Drnišu vršit će se u srijedu, 31. kolovoza, u vremenu od 9 do 10 sati. Raspored se nalazi na oglasnoj ploči škole.

srednja_skola


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background