Suprotstavljena mišljenja vezano uz peticiju za očuvanje pošte u Siveriću

- 26. kolovoza 2011.

postaHrvatske pošte poslale su očitovanje predsjednicima šest mjesnih odbora Siverića, Tepljuha, Miočića, Biočića, Štikova i Parčića koji su organizirali peticiju za očuvanje poštanskog ureda u Siveriću i prikupili 630 potpisa građana – u kojemu kažu kako se poštanski ured u Siveriću neće ukinuti, niti je u planu njegovo ukidanje.

U priopćenju se navodi da su u Hrvatskim poštama svjesni činjenice da je Pošta neizostavan element života Siverića kao i svih sela koja gravitiraju Siveriću. “I ubuduće sve financijske i poštanske usluge moći će se obavljati kao do sada”, stoji u priopćenju Hrvatskih pošta.

U ime 630 građana koji su potpisali peticiju, te u ime predsjednika mjesnih odbora koji su prikupljali potpise, za brzu reakciju Hrvatskim poštama zahvalio se nezavisni gradski vijećnik Siverćanin Joško Bukarica.

U priopćenju koje je Bukarica danas odaslao medijima navodi – “da su iz Hrvatskih pošta ovako brzo reagirali prije godinu dana, kada su od poštanskog ureda i Siveriću odvojili naselja Kadinu Glavicu i Kanjane, ne bi ni došlo do potpisivanja peticije odnosno do spontane i demokratske reakcije građana. Ipak i dalje ćemo svi skupa ustrajati da se odvojena naselja vrate pod okrilje Poštanskog ureda u Siveriću”, kazao je vijećnik Bukarica, osvrćući se ujedno i na pressicu koju je na ovu temu održao drniški HDZ-a a na kojoj se osjetio prozvanim.

Priopćenje Joška Bukarice 

– “Nije mi jasno zbog čega se oni oglašavaju kad ih nitko, nigdje i nikada nije spomenuo na press konferenciji u Siveriću, niti u peticiji, niti u medijima. Očito pojedincima smeta što su peticiju potpisali njihovi stranački pripadnici jer su prepoznali što je to javni interes. Na žalost, njihovi čelnici u Gradskom vijeću to nisu prepoznali onda kad su trebali na posljednjoj sjednici vijeća 29. srpnja, kada sam iznio da postoji mogućnost gašenja Poštanskog ureda u Siveriću”.

Bukarica je pojedincima iz HDZ-a poručio da nije član niti jedne stranke, nema stranačku stegu, s njim nitko ne upravlja iz Zagreba te je u politici isključivo kako bi radio na dobrobit građana.

– Pojedina gospoda koja uvijek kasne u svemu, npr. pri gašenju Bramaca, pri ukidanju Općinskog suda Drniš, pri peticiji 800 građana koji su bili protiv izmjena i dopuna županijskog prostornog plana, prozivaju i vrijeđaju druge zbog svojih propusta jer uživaju u podmetanjima na tuđi račun. Pojedinci iz HDZ-a koriste stranku za osobni interes te svojim istupima pokušavaju prikriti vrijeme kada su sudjelovali u poznatoj hrvatskoj i nadasve slavnoj privatizaciji. Za to vrijeme sam osobno sa devet različitih diploma bio na Hrvatskom Zavodu za zapošljavanje kao nesposoban i nepodoban kadar dok su se stranački aparatčiki zapošljavali u Hrvatskim poštama u novootvorenim poštanskim uredima. Isto tako, kao fetivi Siverćanin odgovorno tvrdim da me prozivaju pojedinci koji imaju krizu identiteta pod parolom obrane grada Drniša, pitam se samo od koga? vjerojatno od njih samih jer će ovaj grad potonuti do dna ako ovako nastave. Ovo je i moj grad i ja ću se i dalje na najkulturniji i najdemokratskiji način boriti svim pravnim sredstvima za prava svih građana bez obzira na stranačku pripadnost dok god budem obnašao dužnost vijećnika. A ako je civilizirano prozvati 630 građana manipulatorima onda se odričem takve civilizacije, stoji, među ostalim, u priopćenju Joška Bukarice a kojeg ste imali priliku u cijelosti čuti na 89 MHz.

Bukarica zaključuje kako je očito da su parlamentarni izbori, kao i stranački na nivou grada, sve bliže a kako se osobni interesi ne ostvaruju nervoza u HDZ-u je sve očitija.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian