HDZ konferencijom za tisak reagirao na pokretanje peticije za očuvanje pošte Siverić

- 25. kolovoza 2011.

hdzGradski odbor HDZ-a Grada Drniša tiskovnom konferencijom reagirao je na tekst objavljen jučer u dnevnom tisku iz kojega je vidljivo da su pojedini članovi drniškog gradskog vijeća i to iz SDSS-a i sa nezavisne građanske liste zajedno sa čelnicima mjesnih odbora Siverića, Tepljuha, Miočića, Biočića, Štikova i Parčića pokrenuli potpisivanje peticije za očuvanje poštanskog ureda u Siveriću a da za to nemaju valjanog razloga.

Prema podacima koje je drniški HDZ dobio od izvršnog direktora za korporativnu komunikaciju Višeslava Maića i voditelja područne službe Hrvatskih pošta u Šibeniku Bože Marijanovića, poštanski ured u Siveriću se ne zatvara niti je u planu njegovo zatvaranje.

– Upravo je sve suprotno od navedenog. Naime, cilj i politika Hrvatskih pošta je da se što više približe građanima krajnjim korisnicima svojih usluga a koje nisu samo i isključivo u domeni primanja ili slanja pošte već su tu i usluge platnog prometa kao i neke druge usluge u području maloprodaje, kazao je predsjednik HDZ-a Josip Begonja dodajući kako je cijela priča bez razloga uznemirila žitelje, te kako se vijećnici ne bi smjeli olako pozivati na svoju ulogu člana Gradskog vijeća bez obzira kojoj političkoj opciji pripadali a posebno ne bi smjeli bez prethodne provjere i valjane argumentacije unositi nemir i nepovjerenje među žitelje našeg kraja.

Konstatacijom da su se nedavno neka sela odvojila od pošte Siverić i pripojila poštanskom uredu Gradac gubi se iz vida činjenica da su se pojedina sela odvojila i od pošte Drniš te pripojila Gradcu baš kao što i Sedramić pripada Unešiću a Pokrovnik i Radonić pošti u Lozovcu.

– Dio je to poslovne politike Hrvatskih pošta kojoj nije za cilj gašenje poštanskih ureda već njihova racionalizacija. Posebno je neodgovorno konstatirati da će se ugasiti druga smjena pošte u Drnišu,  jer napominjemo da Hrvatske pošte pripadaju kategoriji javnog sektora koji uz ekonomske kriterije valorizira i socijalno demografske kriterije a da tako nije ne bi preko 60 nerentabilnih poštanskih ureda u RH i dalje poslovalo kako da to nisu, kazano je na HDZ-ovoj pressici.

HDZ-ovci su naglasili kako su dojma da pojedinci po nalogu počinju za nekoga odrađivati predizbornu kampanju te pri tome uvlače i žitelje u predizbornu igru pojedinih političkih čimbenika koji na daljinski žele manipulirati životima naših građana.

– Akcija je neuspio pokušaj plasiranja neistina i obmanjivanja žitelja Siverića, Tepljuha, Miočića, Biočića, Parčića i Štikova od strane pojedinih članova političkih stranaka ali i obmanjivanja šire javnosti. Mi u HDZ-u smatramo da bi energija svih, bez obzira na političku pripadnost, trebala biti usmjerena na glavni projekt a to je kako prostor ovih sela ponovno napučiti odnosno gospodarski razvijati, ali uz realnu činjenicu da obnove rudnika sigurno neće biti. Svi se manje trebamo baviti s time što smo imali prije 50 godina a više kakvu budućnost želimo osigurati našoj djeci na ovim prostorima, kazao je Begonja.

O stanju srušenog doma kulture i ambulante u Siveriću HDZ-ovci kažu kako izgleda da su neki zaboravili što se sve to dogodilo u Domovinskom ratu, kakva su materijalna razaranja bila kao i to tko je na vlasti u Gradu Drnišu više od deset godina i da nas je upravo za tih zadnjih deset godina na našem ukupnom prostoru manje za 1.100 stanovnika.

– Zaboravili su izgleda i činjenicu glede neriješenih imovinsko pravnih pitanja znatnog dijela neobnovljenih nekretnina društvene infrastrukture u pojedinim selima. Zaboravili su i to da su navedeni vijećnici članovi Gradskog vijeća već šest godina a neki i koalicijski partneri trenutne izvršne vlasti u Gradu Drnišu – rekao je čelnik drniškog HDZ-a Josip Begonja.

Na koncu je istaknuto kako su članovi HDZ-a Grada Drniša uvjereni da za žitelje navedenih sela postoje veći problemi prije svega problemi egzistencijalne naravi u koje svakako ulazi pitanje vodoopskrbe većeg dijela sela Siverića, Miočića, Biočića i Tepljuha te da je to pitanje prioritet među svim pitanjima za koje se moraju boriti i predstavnici vijeća mjesnih odbora tih sela zajedno sa svim vijećnicima sukladno njihovoj nadležnosti te gradonačelnikom Drniša sukladno njegovoj nadležnosti.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian