Zbog snijega gradonačelnik Dželalija zatražio proglašenje elementarne nepogode

- 4. veljače 2012.

Kako smo informirani iz gradske uprave, gradonačelnik Drniša Ante Dželalija zbog vremenskih neprilika zatražio je proglašenje elementarne nepogode. U dopisu prema županu Šibensko kninskom Goranu Pauku navodi se kako je snijeg uzrokovao probleme u opskrbi električnom energijom u velikom broju naselja, te je onemogućena opskrba starijeg stanovništva prehrambenim proizvodima, a dio stanovništva zatražio je i pomoć od GSS-a. U zagorskom dijelu veliki broj stambenih objekata pod teretom snijega se urušio. Gradonačelnik dodaje kako su snijeg koji i dalje pada, jaki mrazovi i visoki snježni nanosi uzrokovali bitan poremećaj u životima ljudi, te moli proglašenje elementarne nepogode za područje Grada Drniša i svih pripadajućih naselja – stoji u dopisu gradonačelnika Ante Dželalije.

U gradu Drnišu i prigradskim naseljima snijeg stvara probleme u prometovanju u svim pravcima. Tehnika i ljudstvo drniške nadcestarije danonoćno je u pogonu, no zbog intenziteta padalina i jakog vjetra koji stvara nanose snijega i do dva metra cestari su na pojedinim prometnicama nemoćni. Kako doznajemo najviše problema snijeg stvara na području Miljevaca i Siverića gdje je otežan prilaz ralicama pa su neka naselja i domaćinstva ostali odsječeni.

Gradonačelnik Dželalija je kontaktirao nadležnu nadcestariju i apelirao da se pojača čišćenje nerazvrstanih cesta na području Drniša, no rečeno je kako se ceste čiste po prioritetu stoga županijske ceste i važniji pravci imaju prednost, no cestari će dati sve od sebe da se i ostali pravci održavaju što prohodnijima.

I jutros posebno vozilo komunalnog poduzeća Rad radi na čišćenju gradskih ulica. Na građane se ponovno apelira da sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Drniša sami očiste snijeg ispred svojih vrata. Odluka kaže: Vlasnici i korisnici stanova, zgrada, poslovnih prostorija i drugih objekata dužni su sami, čim vremenske prilike to omoguće, očistiti javne površine ispred svojih ulaza u zgrade, poslovne prostore i druge objekte od snijega i leda na način da se osigura siguran i nesmetan prilaz i prolaz pješaka.

Kako doznajemo za sada nema problema u opskrbi pitkom vodom – komunalci konstantno održavaju linije do vodospreme prohodnima.

Jutros od 6 sati došlo je do kvara na dalekovodima Varoš-badanj i Žitnić zbog čega su neka prigradska naselja bez opskrbe električnom energijom. Djelatnici elektroprivrede od ranog jutra su na terenu i otklanjaju kvar, pa se očekuje da će se do kraja dana ponovno uspostaviti opskrba strujom. Nešto prije 12 sati u Pokrovniku, Pakovom Selu i Žitniću opskrba električnom energijom je normalizirana.

Provjerili smo i rad trgovina prehrambenom robom i doznali da je jutros opskrba kruhom i ostalim namirnicama tekla normalno no većina će trgovina danas raditi skraćeno. Sve trgovine Drniš commerca radile su do 13 sati, a trgovina Djelo na drniškoj Poljani danas radi do 17 sati.

………

Što se tiče javnog međugradskog autobusnog prijevoza, linija za Zagreb prijevoznika Dražena Čupića danas nije prometovala, a kako doznajemo ne prometuju ni autobusne veze između Drniša i Šibenika, Knina kao ni veza sa Splitom.

……………..

 

elementarna_nepogoda_1

elementarna_nepogoda_2

elementarna_nepogoda_3


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background