Snijeg paralizirao promet

- 3. veljače 2012.

Snijeg neprestano od pola noći pada na području cijele Dalmacije ali i Hrvatske te otežava promet u gotovo cijeloj zemlji.

U prekidu su sve autobusne linije iz Drniša prema Kninu, Splitu i Šibeniku te obratno.

Snježni pokrivač u Šibeniku je visok oko 13, a u Drnišu 15-tak centimetara.

Snijeg sa glavnih prometnica u drniškom kraju čisti 9 vozila. Četiri ralice, četiri kamiona te po samom Drnišu traktor s ralicom. No uz buru i snijeg koji neprestano pada cestari su gotovo nemoćni unatoč tomu što su preventivno djelovali te ceste posuli pijeskom i solju. Prometnice se čiste prema prioritetima, odnosno kategorizaciji cesta u suradnji s Hrvatskim cestama i Županijskom upravom za ceste. Iz Nadcestarije Drniš poručuju vozačima da ne izlaze na cestu bez zimske opreme. Zbog ekstremnih uvjeta i Hrvatski autoklub je izdao posebno upozorenje za vozače.

Županijska vlast, prateći očito vrlo točne prognoze meteorologa, već je jučer odlučila da danas nema nastave u svim osnovnim i srednjim školama u Šibensko – kninskoj županiji.

Još se ne zna hoće li biti nastave i idućeg tjedna, s obzirom na to da je najavljeno još hladnije vrijeme praćeno snijegom i jakim vjetrom. DHMZ naime prognozira da će snijeg u većem dijelu zemlje padati sve do utorka ili srijede. Nakon toga bi vrijeme trebalo postati vedro, a temperature još niže. Jutros je na Zavižanu izmjeren misnu 21 stupanj celzijev. Na samo šest postaja jutros u 7 sati izmjerena je temperatura iznad nula stupnjeva Celzijevih.

Snig-ekipa

FOTO: Tomislav Bajić / Radio Drniš 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background