VLADA RH raspustila Općinsko vijeće Općine Promina

- 2. veljače 2012.

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici, raspustila je Općinsko vijeće Promine, na prijedlog Ministarstva uprave. Razlog je što u zakonskom roku nije donesen proračun a za 2012. godinu niti odluka o privremenom financiranju. Ministarstvo uprave je utvrdilo i da Općinsko vijeće Promine u svom radu nije postupalo u skladu sa zakonom. Na zatvorenom dijelu sjednice, Vlada je imenovala Dražena Grgurevića povjerenikom za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog vijeća Općine Promina.

Slijedi rok od 8 dana tijekom kojega se Općinsko vijeće Promine može žaliti Upravnom sudu. Kako doznajemo Općinsko vijeće sasvim sigurno tužbu će podnijeti. Ukoliko Sud ne uvaži žalbu idu prijevremeni izbori koji će, prema nekim procjenama, Prominu čiji je općinski račun još uvijek u ograničenoj blokadi koštati oko 100 tisuća kuna.

Ispitivanje zakonitosti rada Općinskog vijeća od Ministarstva uprave u nekoliko je navrata tražio Općinski načelnik Paul Cota. Raspuštanje Općinskog vijeća zbog nepoštivanja zakonskih propisa tražio je prošle godine najprije u lipnju, a potom i prosincu. Zadnji zahtjev za raspuštanjem uputio je sredinom ovog mjeseca. Nesuglasice između načelnika i općinskog vijeća u Promini traju već dvije godine a kako pokušaji dogovora i suradnje nisu urodili plodom ovakva odluka Vlade nakon nedonošenja proračuna te i odluke o privremenom financiranju bila je očekivana.

Općinski vijećnici sutra će se svakako sastati na već ranije najavljenoj sjednici Općinskog vijeća, sa početkom u 18 sati.

promina1


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian