Zbog puknuća glavnog tlačnog cjevovoda Promina treći dan bez vode

- 4. rujna 2013.

Zbog puknuća glavnog tlačnog cjevovoda Promina je već treći dan bez vode.
– “Tlačni cjevovod i vodosprema su novi a ostala mreža je u nekoliko navrata od 1960. rješavana prema Oklaju, Razvođu, a zadnje što je napravljeno je vodovod prema Matasima.
Ovaj novi dio tlačnog cjevovoda koji prelazi rijeku Krku je problematičan i tu je sada došlo do puknuća. Tehnička ekipa šibenskog ‘Vodovoda i odvodnje’ od ponedjeljka je na terenu i rade na otklanjanju kvara. Dio koji se slijevao iz vodospreme je držao do utorka, tako da je primjerice Dom za umirovljenike u Oklaju do jučer navečer imao vodu a sada je cijelo područje Promine bez vode. Snalazimo se kako umijemo, uglavnom preko DVD-a cisternama dopremamo gdje je najpotrebnije.
Prema riječima inženjera Vodovoda Šibenik očekujemo da će se vodosprema početi puniti najkasnije večeras, kako se bude punila tako će voda sustavom krenuti prema naseljima.
U dogovoru smo sa Vodovodom a imamo i suglasnost Hrvatskih voda da krenemo u projekt sanacije i rekonstrukcije Prominskog vodovoda i s njim ćemo aplicirati prema europskim fondovima, ne samo kako bi sanirali probleme u mreži koji postoje, nego kako bi sagradili i dionice prema Bobodolu, Podima, Popovićima i Čulinima. Tek tada će to biti kompletna cjelina, obnovljena i rekonstruirana koja u dužem periodu ne bi stvarala probleme sa kojima se sada suočavamo”, kazao nam je načelnik Općine Promina Tihomir Budanko.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background