‘Zaželi’ drniškom području donio preko 12 milijuna kuna i zaposlio 76 žena

- 23. siječnja 2019.

Čak 76 žena na širem drniškom području dobilo je posao ili će uskoro početi raditi zahvaljujući programu zapošljavanja žena ‘Zaželi’, koji se u 100% iznosu financira iz Europskog socijalnog fonda, a sveukupno je povučeno 12 milijuna i 500 tisuća kuna.

Projekte provode Općine Promina, Ružić i Unešić, Grad Drniš te udruga ‘Žena’ iz Drniša.

Riječ je o nezaposlenim ženama starijima od 50 godina koje na tržištu rada sa svojom stručnom spremom teško konkuriraju za posao pa su dugotrajno nezaposlene. One će 24 mjeseca obavljati uslugu potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.  

Tijekom tog vremena žene će dobiti priliku i za dodatno obrazovanje/osposobljavanje čime će ostvariti mogućnost da i nakon prestanka rada na ovom projektu ostanu aktivne na tržištu rada. Na taj način će žene osnažiti svoj radni potencijal i dobiti mogućnost novog zaposlenja u budućnosti čime se smanjuje ukupna nezaposlenost i utječe na smanjenje rizika od siromaštva. Projekt osigurava izvaninstitucionalnu skrb i pruža krajnjim korisnicima ostanak u vlastitom domu, čime se pridonosi dostojanstvenijem življenju starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, poboljšanju kvalitete života i socijalne uključenosti.

U program se upravo uključio Grad Drniš, gradonačelnik Josip Begonja potpisao je prije par dana Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za financiranje projekta “Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu” u okviru poziva “Zaželi – Program zapošljavanja žena”. Potpisivanje ugovora je upriličeno u Ivanić Gradu, a ugovore su korisnicima svečano uručili ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.
Ukupna vrijednost Projekta “Za bolju budućnost – program zapošljavanja žena u Gradu Drnišu” iznosi 2.898.907,00 kuna. Provedba projekta započela je– 17. siječnja i traje 30 mjeseci. Projektom se planira zapošljavanje 16 žena.

U Općini Ružić kroz projekt već je zaposleno 20 žena koje će kroz 24 mjeseca voditi brigu o ukupno ukupno 100 krajnjih korisnika, vrijednost projekta „Pružimo dostojan život stanovništvu ruralnog područja“  je 2.855.142,84 kn, financira se također u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda – Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

U Općini Unešić projektom  ‘Zapošljavanjem žena pomognimo Zagori’ je zaposleno također 20 žena sa područja općine Unešić, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su bile prijavljene u evidenciju nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, s naglaskom na starije od 50 godina, a koje će u razdoblju od 24 mjeseca pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju sa područja općine Unešić. Ukupna vrijednost projekta je 3.239.266,11 kuna

U Općini Promina načelnik Tihomir Budanko 03. siječnja potpisao je Ugovore radu s 10 žena s područja Promine u okviru projekta ‘Zaželi – Žene radeći pomažu’, a koje će naredna 24 mjeseca skrbiti o 60 krajnjih korisnika s područja Općine Promina. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a vrijednost projekta 1.956.468,32 kn.

I udruga ‘Žena’ iz Drniša iz Europskog socijalnog fonda povukla je sredstva za projekt ‘Bolja starost’. Kroz koji je zaposleno 10 teže zapošljivih žena na način da će skrbiti za 48 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Projekt se financira u iznosu od milijun i 500 tisuća, a i on se provodi u partnerstvu s HZZ Područni ured Šibenik te Centrom za socijalnu skrb Drniš.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background