Završeni unutarstranački izbori po temeljnim ograncima HDZ-a Grada Drniša

- 13. ožujka 2012.

hdzOkončani su unutarstranački izbori u svih 15 temeljnih ogranaka Hrvatske demokratske zajednice Grada Drniša.

Za predsjednika T.O. Žitnić izabran je Mile Mujan, za Sedramić – Nediljko Elez, za Pakovo Selo – Ante Pleadin, za Pokrovnik – Josip Lucić, Radonić 1 – Živko Živković, Radonić 2 – Slavko Rudan, Velušić – Mladenka Buha, Trbounje – Frane Marin, Kričke – Ivica Jerković, Badanj – Ivan Mihaljević, Siverić – Hrvoje Odak i Parčić – Ivica Šindilj.

Prošlog vikenda održani su izbori u dva najveća ogranka – Drniš i Miljevci.

Novi predsjednik Temeljenog ogranka HDZ Drniš je Lovre Kulušić koji je dobio više glasova od drugog istaknutog kandidata Hrvoja Dujića. Jedino za predsjednika T.O. Drniša natjecala su se dva kandidata.

Ujedno je izbran sedmeročlani Izvršni odbor i 29 izaslanika za Izbornu skupštinu gradskog odbora HDZ Grada Drniša koja će se održati zadnjeg dana ožujka.

Na Miljevcima za još jedan mandat predsjednika izabran je Ante Galić.

Miljevački HDZ-ovci također su izabrali sedmočlani izvršni odbor i 22 izaslanika koji će ih predstavljati na izbornoj skupštini.

T.O. Kadina Glavica raspušten je i priključen T.O. Drniš, naknadno za par mjeseci će se imenovati povjerenik za Kadinu Glavicu koji će provesti izbornu proceduru jer u dva pokušaja održavanja izbora članovi HDZ-a iz Kadine Glavice nisu se uspjeli okupiti.

Na Izbornoj skupštini 31. ožujka novo vodstvo drniške gradske organizacije birat će 21 član aktualnog gradskog odbora, 3 člana nadzornog odbora, 5 članova gradskog odbora mladeži drniškog HDZ-a, jedan član središnjeg odbora, te stotinu izabranih kroz temeljne ogranke jer je utvrđeno da na svakog devetog člana po ogranku ide jedan izaslanik.

Drniški HDZ sveukupno ima 905 članova, odnosno najveća je to stranka na području Grada Drniša. Aktualni predsjednik mr. sc. Josip Begonja, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša, na čelu stranke u Drnišu tek je jedan mandat.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background