Zavičajna udruga studenata Dalmatinske zagore u Vukovaru

- 21. studenoga 2011.

Na inicijativu drniških i kninskih studenata, članova Zavičajne udruge studenata Dalmatinske zagore, u petak 18.11.2011., zajedno sa Koordinacijom studentskih udruga Hrvatske održalo se putovanje u Vukovar povodom “20. obljetnice pada VUKOVARA  –  Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine”.

Drnišani i Kninjani su sa još 250 studenata sa područja cijele Lijepe naše i Bosne i Hercegovine odali počast svim poginulima, mučenima i nestalima.

Studenti su počast odali sudjelujući u mimohodu, koloni sjećanja noseći složno veliku zastavu od Bolnice do Memorijalnog groblja žrtava Domovinskog rata gdje se održala misa za sve pokojne i nestale koju je predvodio kardinal Vinko Puljić. Svečano, dostojno i u molitvi zapaljena je svijeća i položen vijenac za sve heroje.

Kako nam je kazala Josipa Jerković po ulicama Vukovara vidljivi su još uvijek tragovi rata, tuge i boli. Tuga se osjetila i na licima građana, svih studenata i ostalih hodočasnika koji su nazočili.

– “Na tim istim licima osjetio se i ponos na sve hrabre ljude, ponos koji niti nakon 20 godina ne jenjava u srcima svih Hrvata”, kazala je Jerković.

Pri povratku u Zagreb studenti su se uputili na zajedničko druženje u Slavonski Brod. Bila je ovo i prigoda nekima po prvi put posjetiti lijepu Slavoniju. 

– S lijepim sjećanjem ostaje nam želja da se ovakvi projekti i druženja nastave i sa mlađim generacijama, da postane tradicija. Da se ne zaboravi, zaključila je Jerković.

barjak1

barjak2


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian