Započelo uređenje mlinice u kanjonu Čikole

- 7. listopada 2015.

Foto: Josip Živković

U sklopu projekta turističke valorizacije kanjona rijeke Čikole, započeli su radovi na rekonstrukciji mlinice na Čikoli i uređenju staze uz kanjon Čikole do drniške Gradine.

Radove izvode djelatnici vodičke tvrtke „Minigradnja” d.o.o. koji su dali najbolju ponudu u sklopu postupka bagatelne nabave. Procijenjena vrijednost ovih radova je 486.230 kn. Osim što će se uredit mlinica u blizini Čikolskoga mosta, porušena u ranijim ratovima, a dokrajčena u Domovinskom ratu, koja je proglašena spomenikom kulture, projektom je predviđeno i uređenje staze od mlinice uz kanjon Čikole sve do drniške utvrde duljine oko 275 metara. Ova šetnica širine oko 2 metra bit će podijeljena na pet dionica, strmi dijelovi i visinska razlika prema projektu premostit će se na više mjesta stubištem, dok je na najužem dijelu staze potrebno izraditi drveni most. Između kamenih gromada bit će postavljene drvene ograde, te na pojedinim mjestima i klupe za odmor. Prema potpisnom ugovoru radovi se moraju okončati za 90 radnih dana od dana uvođenja u posao. Za nadzor je zadužena drniška vrtka „Dizajnig”.

Radovi se realiziraju kao dio velikog projekta “Razvoj turizma na rubnim dijelovima Nacionalnog parka Krka” za koji je EU odobrio Gradu Drnišu 680 tisuća eura. Projekt revitalizacije mlinice kod Čikolskog most, koja je jedna od ukupno šest vodenica u kanjonu Čikole, napravio je Gradski muzej Drniš koji je zajedno sa drniškom Turističkom zajednicom, Regionalnom razvojnom agencijom Šibensko-kninske županije te županijskom Javnom ustanovom zaštićene prirodne vrijednosti partner Gradu Drnišu na projektu “Razvoj turizma na rubnim područjima Nacionalnog parka Krka”.

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković

Foto: Josip Živković


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background