Tetlo i Lovrić donijeli Kup kadetima DOŠK- a

- 8. listopada 2015.

Foto: Nino Matić

Kadeti NK DOŠK- a pobjednički su se vratili s finala Županijskog kupa u Šibeniku! S 4:2 su u finalu igranom na stadionu u Mandalini pobijedili vršnjake Mihovila. Po dva gola postigli su Luka Tetlo i kapetan ove generacije Ivan Lovrić. Utakmica je igrana u teškim uvjetima, kiša je lijevala cijelim tijekom susreta i otežavala igru. No svemu tome unatoč vidjelo se puno toga zanimljivog. Mihovil je poveo na samom startu utakmice, već u 3. minuti, potom su DOŠK-ovi mladići nakon početnog nesnalaženja preuzeli inicijativu, koliko je to bilo moguće na teškom terenu. Najprije je udarcem zaprijetio Tetlo da bi do izjednačenja stigli nakon kornera. Ivan Vlaić je opalio glavom a odbijanac je u mrežu pospremio kapetan Lovrić. Na 2:1, nakon još jednog prekida zabija Luka Tetlo koji je bio stalna opasnost za goste svojim hitrinom i brzinom. Do kraja poluvremena vratnicu gola Mihovila pogodio je Krešimir Vlaić. Odmah na početku drugog dijela Mihovil iz slobodnog udarca izjednačava na 2:2. Mihovil potom opasno prijeti u više navrata no srećom rezultat se nije mijenjao. Sjajni Tetlo pak svojom trkom i agresijom je oduzeo jednu loptu na rubu kaznenog prostora i pobjegao svom čuvaru koji ga sapliće, sudac Radnić pokazao je na bijelu točku. No već peti put u sezoni nisu realizirali najstrožu kaznu, udarac Marka Pandže obranio je golman Mihovila Kristijan Skorić.
Tetlo je postajao sve opasniji ali nije uspio realizirati nekoliko prilika i udaraca u izglednim situacijama. No nakon dosuđenoga indirektnog udarca DOŠK ponovno preko Lovrića dolazi u prednost 3:2. Domaćin je također pogodio okvir gola, no konačnu točku na i postavio je svojim drugim golom nakon kontre i bijega Luka Tetlo za konačnih 4:2 desetak minuta prije kraja susreta. Po okončanju finala unatoč kiši uslijedilo je veliko slavlje igrača i trenera Močića na samom terenu a koje se kasnije nastavilo na putu prema Drnišu i u klupskim prostorijama na Podvornici. Ovim uspjehom DOŠK-ovi kadeti su osigurali nastup u Hrvatskom kupu za kadete gdje će uskoro saznati svog protivnika.

No iako su mladi DOŠK-ovci osvojili Kup, trofej im nije uručen jer nitko iz županijskog Saveza nije bio na utakmici da im uruči ono što su zaslužili na terenu. Da li ih je spriječila kiša ili nešto drugo nismo uspjeli zaključiti ali to zasigurno nije nešto što je za pohvalu i lijepu riječ. Tu činjenicu neće isprati ni naknadno uručenje trofeja na jednoj od domaćih utakmica koju će kadeti DOŠK- a igrati na Podvornici. Inače po dolasku na utakmicu mladići DOŠK- a nisu se imali gdje ni pošteno presvući i pripremiti za utakmicu. Sama organizacija finala bila je i više nego loša, blago rečeno. Finalna utakmica za trofej kupa se s obzirom na vremenske neprilike i same uvjete na travnjaku zasigurno mogla igrati na nekom drugom stadionu. Ponajviše zbog djece, nogometa i samog natjecanja koji se ovakvim potezima obezvrijeđuje, neovisno o tome tko su mu akteri i unatoč lošem vremenu koje ga je pratilo. No to neka ostane na dušu onima koji o takvim stvarima odlučuju i o tome bi trebali voditi brigu.

Osvajači županijskoga nogometnog Kupa.

KADETI NK DOŠK : Ante Tarle, Ivan Šarić, Marijo Pijuk, Luka Topić, Ivan Lovrić, Ivan Vlaić, Ivan Bukarica, Ivica Vukičević, Krešimir Vlaić, Luka Tetlo, Marko Pandža, Jere Puljić, Bruno Odak, Ivan Lovrić, Jure Ercegovac, Mario Copić, Mate Čulina, Marko Dželalija. Trener: Ivan Močić

Foto: Nino Matić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background