ZAGREBAČKA FILHARMONIJA DANAS NA DRNIŠKOJ POLJANI!

- 20. lipnja 2012.

Jedinstveni kulturni događaj za naš kraj odigrat će se u Drnišu danas 21. lipnja na gradskom trgu Poljani.

Po prvi put u goste nam stiže Zagrebačka filharmonija koja će u sastavu od stotinjak članova održati cjelovečernji koncert.

Tim povodom članove Zagrebačke filharmonije primio je gradonačelnik Drniša Ante Dželalija kada su i istaknuli razloge svog dolaska u Drniš.

– “Najbolje djelo od Blagoja Berse “Sunčana polja” nastalo je njegovim viđenjima drniškog Petrovog polja. Tako smo došli na ideju da upravo ovdje napravimo koncert. Smatramo da će to biti veliki događaj i za nas i za ove ovdje ljude, kojima želimo dati do znanja da mislimo na njih. Ne sumnjam da ćemo nakon koncerta imati u drniškom kraju puno prijatelja Zagrebačke filharmonije, “, kazao je za Radio Drniš tom prilikom Miljenko Puljić, ravnatelj Zagrebačke filharmonije te dodao kako je filharmonijski orkestar pripremio lijepi, veseli program,

– “Djela su to bogata nacionalnim, folklornim elementima sa ovog područja. Riječ je o prekrasnim kompozicijama. Sa koncertom ćemo krenuti u proljeće a završit ćemo ga u ljeto”, rekao je ravnatelj Puljić.

Orkestar 140-godišnje tradicije vrhunskog glazbovanja u Zagrebu i Hrvatskoj, danas bez sumnje jedan od najpoznatijih u regiji, izvest će brojna glazbena djela, a posebno značenje daje i činjenica da se koncert poklapa s dvadesetom obljetnicom oslobođenja Miljevaca i u vrijeme solsticija.

Zagrebačka filharmonija tako će na najljepši način obilježiti Svjetski dan glazbe.

Vjerni slušatelji Radio Drniša sigurni smo prepoznati će skladbu kojom će u 21 sat početi veliki koncert na Poljani. Bit će to kolo iz “Ere s onoga svijeta”, s kojim Radio Drniš svako jutro pozdravlja slušatelje, te svaku večer odjavljuje program.

Na programu je još jedno slavno djelo Jakova Gotovca – Simfonijsko kolo, a gudači će odsvirati i Passacagliu Krste Odaka, skladatelja rođenog u obližnjem Siveriću, čije ime nosi i drniška glazbena škola.

Orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će maestro Ivo Lipanović uz vokalnu pratnju solista: Valentine Fijačko (sopran), Miljenka Đurana (tenor) i Ljubomira Puškarića (bariton).

zg-filharmonija

maestro Ivo Lipanović i orkestar Zagrebačke filharmonije 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background