Za vikend dvije besplatne turističke ture razgledavanja Drniša

- 16. kolovoza 2018.

U sklopu 5. Međunarodnog festivala pršuta, organizatori Grad Drniš, Udruga proizvođača drniškog pršuta i Turistička zajednica grada Drniša, organiziraju razgledavanje Drniša u pratnji turističkog vodiča. Organizirane su dvije besplatne vođene ture svim posjetiteljima 5. Međunarodnog festivala pršuta – Drniš 2018.

U sklopu obilaska posjetitelji će moći obići crkve, Meštrovićeva djela, Gradinu, Staru mlinicu i saznati nešto novo o povijesti i kulturi grada. Prva tura kreće u subotu 18. kolovoza u 18:30 sati, a druga u nedjelju 19. kolovoza u 10:00 sati. Okupljanje i početak tura je kod Vrela života. Šetnju kroz Drniš najavila nam je Josipa Prpa koja će kao turistički vodič upoznati sve posjetitelje s drniškim znamenitostima.

-Dvije besplatne ture za zainteresirane građane grada Drniša te posjetitelje 5. Međunarodnog festivala pršuta održat će se u subotu u 18 i 30 te u nedjelju u 10 sati. Početna točka je Vrelo života, jedno od djela našeg najvećeg hrvatskog umjetnika Ivana Meštrovića. Ruta obuhvaća i njegova ostala djela u našem gradu, sve drniške crkve, Gradinu i minaret, a završava posjetom mlinici na šetnici uz Čikolu.

Predviđeno trajanje šetnje je oko jedan sat i trideset minuta, a organizatori su na ovaj način ponudili još jednu zanimljivost posjetiteljima.

-Nadamo se da će i ove godine posjetitelji biti zainteresirani za šetnju s nama kako bi upoznali bogatu povijest i kulturu našega grada.

 


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background