Za socijalna davanja u 2012. godini Grad Drniš izdvojit će 1,7 milijuna kuna.

- 10. siječnja 2012.

kuneGrad Drniš će i u ovoj godini skrbiti o socijalno ugroženim obiteljima.

Program socijalnih davanja težak je milijun i 700 tisuća kuna. Veća su to davanja za socijalu i od gradova koji imaju bogatije proračune od Drniša. Primjerice Vodičani izdvajaju milijun i 80 tisuća kuna a Kninjani milijun i 230 tisuća kuna.

Najviše novca u Drnišu osigurano je za prijevoz učenika putnika 680 tisuća kuna.

Gradski vijećnici Drniša usvojili su jednoglasno Socijalni program po kojemu 340 tisuća kuna bit će usmjereno za program “Pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama” kojega u Drnišu provodi udruga Zvonimir.

200 tisuća kuna u gradskoj blagajni Drniša osigurano je za novčanu pomoć za opremanje novorođenčadi. Pod uvjetom da oba roditelja prije rođenja djeteta imaju prebivalište na području Grada Drniša, za opremanje prvog ili drugog novorođenog djeteta ostvaruju pomoć od tri tisuće kuna a trećeg i svakog sljedećeg rođenog djeteta pomoć u iznosu od 5 tisuća kuna.

U okviru Socijalnog programa Grada Drniša za potpore i pomoći studentima Grad je namijenio 80 tisuća kuna. Studenti iz Drniša koji po prvi puta upisuju drugu, treću i više godine studija na visokoškolskim ustanovama moći će se natjecati za deset potpora za jednokratnu pomoć od 5 tisuća kuna. Šest potpora osigurano je za darovite studente, prosjek ocjena mora biti veći od 4,20.

Sufinanciranje programa psihološkog savjetovanja maloljetnika i osoba sa teškoćama u jeziku u govoru bit će potpomognuto u ovoj godini sa 50 tisuća kuna. Pravo na podmirenje troškova mogu ostvariti djeca i mladi do 18 godina starosti na temelju prijedloga Centra za socijalnu skrb. Trošak će biti podmiren ustanovama koje pružaju usluge na osnovu ispostavljenog računa.

Jednokratna novčana pomoć osigurana je za pomoć liječenja najugroženijim građanima a za tu namjenu osigurano je 25 tisuća kuna.


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian