Za gospodarske objekte Petropoljci neće plaćati komunalni doprinos

- 18. travnja 2013.

Općinska zgrada u RužićuOdluku o tome donijeli su sinoć u Gradcu na svom posljednjem okupljanju u ovom sazivu, općinski vijećnici Općine Ružić na prijedlog načelnika Josipa Sučića. Usvajanjem Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu na području ove općine u cijelosti su oslobođeni plaćanja komunalnog doprinosa svi podnositelji zahtjeva za ozakonjenje nezakonito izgrađenih gospodarskih zgrada. Općinsko vijeće donijelo je odluku da sve bespravne graditelje gospodarskih objekta koji zatraže legalizaciju svojih objekata do 30. lipnja 2013. godine u skladu s Zakonom o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, oslobađa plaćanja komunalne naknade što će im biti veliko rasterećenje. Procjenjuje se da je samo 30- tak većih , ne računajući manje gospodarske objekte koje trebaju legalizirati vlasnici farma i obiteljskih gospodarstava na prostoru Petrova polja.
Petropoljski vijećnici na svom posljednjem zasjedanju razmatrali su i prijedlog za odabir prigodnog teksta koji će biti upisan na spomen obilježje žrtvama Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata, što se gradi u Ružiću kraj Matića mosta na Čikoli. Ponuđena su dva prijedloga ,no niti jedan nije prihvaćen već je odlučeno da se Povjerenstvu za izgradnju spomen obilježja uputi na doradu. Očekuje se da bi spomenik mogao biti gotov tijekom svibnja ove godine. Za njegovu izgradnju u dvije proračunske godine Općina Ružić izdvojila je 120 000 kuna , kojima treba pridodati i dobrotvorne prihode,kao i dobrotvorni rad tamošnjih branitelja na izgradnji kamenog zida oko budućeg spomenika.
Sinoć je održavanjem ove sjednice raspušteno Općinsko vijeće Općine Ružić,11 vijećnika u ovom mandatu održalo je ukupno 26 sjednica.Sve su bile redovne ,nije bilo zahtjeva za održavanjem izvanrednih sjednica.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background