Vlada RH donijela odluku o prijevremenim izborima za Općinsko vijeće Promine

- 18. svibnja 2012.

Vlada Republike Hrvatske na svojoj jučerašnjoj sjednici donijela je Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora za Općinsko vijeće Općine Promina.

Izbori će se održati u nedjelju, 17. lipnja.

Podsjetimo, na sjednici održanoj 02. veljače Vlada je raspustila je prominsko predstavničko tijelo te je imenovala povjerenika Dražena Grgurevića za obavljanje poslova iz nadležnosti općinskog vijeća. Općinsko vijeće Promine raspušteno je jer nije na vrijeme donesen općinski proračun za 2012. godinu niti odluka o privremenom financiranju.

Načelnik općine Paul Cota u nekoliko je navrata upozoravao je na nezakonit rad vijeća te Ministarstvu uprave predložio njegovo raspuštanje.

Za Radio Drniš danas je kazao:

– Pozdravljam odluku Vlade RH, jer vrlo je teško raditi bez vijeća. Općina treba imati proračun i širu potporu da može bolje i uspješnije poduzimati sve ono što treba za dobrobit stanovnika Općine Promina. Istovremeno izražavam nadu da će građani Promine ovaj put izabrati prave ljude, koji su spremi surađivati, koji su spremni zaboraviti nesuglasice, kazao je načelnik Cota.

Sukladno Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi protiv rješenja Vlade Republike Hrvatske Općinsko vijeće Općine Promina žalilo se Upravnom sudu u Splitu 10. veljače, no tužba im je odbijena početkom ovog mjeseca.

Dosadašnji predsjednik općinskog vijeća Rajko Žulj odluku je komentirao riječima:

– Mislim da su izbori nepotrebni, prije svega nepotreban su trošak koji ide na teret poreznih obveznika i građana samo šest mjeseci uoči redovnih lokalnih izbora. Iza svega stoji režija načelnika Cote. Ne vjerujem da će doći do promjena, prognoziram da će HDZ osvojiti koji mandat više. Građani Promine glasovati će prema svojoj savjesti i uvjeren sam izabrat će najbolje za prominski kraj, kazao je Žulj.

promina2

Rajko Žulj i Paul Cota 

promina1

Općinsko vijeće Općine Promina / arhiva Radio Drniš 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian