U okviru javnih radova uređenje okoliša Meštrovićeve ostavštine

- 23. svibnja 2012.

Općina Ružić ove godine ponovno se uključila u program javnih radova kojim Hrvatski zavod za zapošljavanje potiče privremeno zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba.

Ovogodišnjim programom koji će trajati najmanje četiri mjeseca predviđeno je uređenje kompleksa Crkve Presvetog otkupitelja – Mauzoleja Ivana Meštrovića, Meštrovićeve ostavštine na Banovači te puta do njegove obiteljske kuće u Gornjim Otavicama.

Najveći obim posla ipak će otpasti na održavanje lokalnih nerazvrstanih cesta i kanala za odvodnju oborinskih i izvorišnih voda, što je najveći komunalni problem općine. Predviđeno je i uređenje manjih izvorišta, groblja u Gradcu, Gornjem Moseću i Kljacima, okoliša crkve sv. Kate u Gornjem Gradcu, platoa za spomen-obilježje u Ružiću, platoa za proslave u Gornjem Moseću, te drugih javnih površina, koliko se za trajanja programa stigne napraviti.

Osam zaposlenih – dva muškarca i šest žena – zaposleni su na određeno vrijeme od četiri mjeseca, to jest do 09. rujna ove godine, uz mogućnost produženja ugovora za još dva mjeseca, ukoliko u državnom proračunu preostane dovoljno sredstava.

Općina Ružić osigurava materijal i sredstva za rad.

Sveukupna procijenjena vrijednost ovogodišnjeg programa iznosi 142.666,24 kn, dok HZZ za plaće i putne troškove osigurava 115.226,24 kn.

U programu javnih radova zapošljavaju se isključivo dugotrajno nezaposlene osobe sa najmanje 3 godine evidencije na zavodu, a budući Općina Ružić spada u Područja posebne državne skrbi, minimalni rok je jedna godina u evidenciji zavoda. Za osobe iz posebne socijalne kategorije (hrvatski branitelji, roditelji četvero i više djece, primatelji socijalne pomoći i sl.) rok je minimalno 6 mjeseci u evidenciji zavoda.

zapoceli-javni-radovi-2012_156_0_565

preuzeto sa: www.opcina-ruzic.hr


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background