VELIKI Košarkaški klub DOŠK Drniš

- 19. ožujka 2018.

Košarkaški klub DOŠK opet ima prvake Dalmacije. Tu prestižnu titulu u Drniš je donijela U11 ekipa, koja je osvojila prvo mjesto na završnom turniru mini košarke Regije jug, koja se u subotu igrala u Splitu.
Mladi drniški košarkaši, 2007. godište i mlađi, trenera Alena Šikića, do trona su došli nakon što su u polufinalu svladali vršnjake iz Zadra, da bi onda u finalu nadigrali još jednu zadarsku ekipu, Sonik Puntamiku.
Osvajanjem naslova prvaka Dalmacije plasirali su se na završnicu Prvenstva Hrvatske.
Doček za njih i njihove roditelje po dolasku u Drniš organiziran je hotelu Park, a dočekali su ih i gradonačelnik Drniša Josip Begonja i zamjenik Tomislav Dželalija, te počastili večerom.

Oni su: Ivan Vranjković, Luka Milovac, Lovro Mihaljević, Roko Budiša, Antonio Bilandžija, Ivan Ivić, Pavle Duvančić, Roberto Manojlović, Nino Matić, Jan Nenadić, Ante Vatavuk, Šime Vlaić i Ante Vranjković. Pojedini treniraju protekle 4 godine.

TRI GODINE, TRI TRENERA, TRI EKIPE = PRVACI DALMACIJE

Za DOŠK-ov uspjeh više se ne može reći da je slučajan. Više nije riječ samo o jednoj sjajnoj generaciji nazvanoj ‘Nepobjedivi’. Rezultat je to dugogodišnjeg rada u kontinuitetu.

– ‘Mi smo znali da imamo talentirane djece i u mlađim uzrastima od ‘Nepobjedivih’ koji su 2003. godište.  No to se ne govori dok vrijeme za to ne sazrije, jer djecu ne treba time opterećivati. Naglašavam –  posljednje tri godine tri različita DOŠK-ova trenera, sa tri različite ekipe, bili su Prvaci Dalmacije. Nije to više ništa slučajno, već potvrda rada.

Hrvoje Pekas, je sa godištem 2003. bio prvak Dalmacije i treći u Hrvatskoj, Tomislav Štingl sa 2008. godištem prvak Dalmacije i četvrti u Hrvatskoj i sad je Alen Šikić sa 2007. godištem prvak Dalmacije. To je samo potvrda onoga što ja tvrdim već neko vrijeme – najbolja košarka u Dalmaciji igra se u Drnišu. Nama i Split i Zadar i Šibenik gledaju u leđa. Ove godine imamo prvaka Dalmacije i treće mjesto sa mješovitom ekipom.

Nijedan drugi klub u Dalmaciji to – NEMA!

DOŠK nije više mali klub, ovakve rezultate ne postižu mali klubovi. Mi smo mala ekipa – ali VELIKI KLUB.

Pazite – mi turnire ne igramo u čistom godištu. Ovo je bila ekipa 2007. godište i mlađi. Najjači naši protivnici dva zadarska kluba imali su svih 12 igrača iz 2007. godišta.
Oni biraju s kim će igrati, imaju 500 djece. Da su imali ekipu s kakvom je DOŠK igrao pobijedili bi ih sa najmanje 40 koševa razlike’ – ponosna je tajnica.

SAD PONOVNO TROŠKOVI KLUBA ZNAČAJNO RASTU

– ‘Sad imamo pred nama putovanje, dva dana prvenstva Hrvatske, putni trošak i smještaj nisu mala stavka za naš skromni proračun. Još ako budemo imali a nadamo se da hoćemo – dvije ekipe. Krajnje je vrijeme da drnišku djecu jače podrže drniški gospodarstvenici, poduzetnici i lokalna zajednica. Djeca su naša budućnost i trebaju u njih ulagati’.

Iva Jelčić već neko vrijeme tvrdi da će hrvatska košarka živnuti samo kad bude pojačana Drnišanima,

– ‘Vrijeme će pokazati da sam ja u pravu. Uopće ne dvojim kad kažem da će reprezentacija Hrvatske uspjeh polučiti tek kad za nju budu igrali DOŠK-ov igrači’.

Zadovoljan je trener Alen Šikić,

– ‘Iza nas je marljiv rad. Prostora za napredak ima. I ne sumnjam u njega. Zadar dolazi sa svih 12 igrača istog godišta a mi smo imali njih pet 2007. godište, pet kojih je igralo bili su 2008. godište i dvoje čak 2010. godište. Svejedno smo pobijedili. Prednosti njihove smo pretvorili u nedostatke’.

Očekivanja

– ‘Do sada uvijek u pravilu iz regije Jug ekipe se dobro plasiraju. I nadamo se polučiti uspjeh. Pojedine ekipe kao što su Cedevita i Zagreb imaju bazu djece od njih nekoliko stotina istog godišta. Nećemo dozvoliti da zbog brojnosti budu favoriti. Mi smo prvaci Dalmacije. Ne bojimo se’.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian