‘Dani kršćanske kulture’ ove nedjelje kod Mauzoleja Meštrović

- 16. ožujka 2018.

Crkva Presvetog Otkupitelja – grobnica obitelji Meštrović i ove će godine dati će obol kulturnoj manifestaciji Dani kršćanske kulture.

U suorganizaciji nakladničke kuće Verbum iz Splita, Općine Ružić i Muzeja Ivana Meštrovića bogati program najavljen je za nedjelju 18. ožujka.

Uključuje i Križni put Drniškog dekanata sa početkom u 10 sati i 30 minuta a predvodit će ga fra Jozo Jukić, župnik župe Porođenja Marijina iz Gradca dok sv. misa predvodit će fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja. Misu pjeva Gradski pjevački zbor „Neuma“.
Nakon mise s početkom u 12 sati održati će se i korizmeni koncert Gradskog pjevačkog zbora „Neuma“ iz Drniša pod nazivom “Narode moj ljubljeni”.

Pola sata nakon toga u 12 sati i 30 minuta  u zgradi Osnovne škole u Otavicama bit će otvorena izložba “Ivan Meštrović i zavičaj” – autorice – Zorana Jurić Šabić, više kustosice Galerije Meštrović.

Organiziran je i besplatni prijevoz iz Splita koji polazi u 9 sati i 15 minuta sa autobusnog kolodvora u Sukoišanskoj ulici, a iz Šibenika u 9 i 30 sa Nove tržnice.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background