Križni put Prominom – 27 km, 12 sati, 6 crkava i brojne kapele

- 16. ožujka 2018.

Četvrtu godinu za redom župljani Općine Promina organiziraju Križni put Prominom, te se na taj način pripremaju za nadolazeći blagdan Uskrsa.

Križni put se održava u nedjelju 18. ožujka u dužini od 27 kilometara, traje ujutro od 7 sati sve do navečer do 19 sati.Obuhvaća brojne crkve i kapelice na području Promine.
Križnoše su čuvari Kristova groba iz Promine, od kojih je i potekla inicijativa.
Prva postaja je crkva Svetog Duha u Matasima, druga je u Marasovinama kod starohrvatskog  križa, treća je kod kapele Sv. Ante u Ljubotiću, a četvrta kod kapele Gospe Čatrnjske u Suknovcima.  Nakon četvrte postaje održava se župna misa s početkom u 10 sati i 30 minuta u Gospinoj crkvi. Nakon mise Križni put nastavlja se prema zaseoku Drage gdje je šesta postaja.

Sedma će se održati u crkvi Svih svetih u Razvođu, a župljani zaseoka Razvođe prije nastavka križnog puta pripremiti će okrijepu za sve sudionike. Osma postaja je u Gluvačama Gospina kapelica Marije Duvančić. Deveta postaja je spomen križ u Oklaju.

Župna crkva Sv. Mihovil je deseta postaja, a nakon nje križni put nastavlja se prema crkvi Svetog Martina u Mratovu gdje je jedanaesta postaja.

Dvanaesta po redu je kapela Svete Ane u Mratovu koju je izradio Stanko Bakmaz, trinaesta postaja  je prije ulaska u Čitluk kraj kapele u čast Svetom Anti koju je izradio Branko Budanko.

Završetak križnog puta održat će se u kapeli Svetoga Roka u Čitluku gdje će župnik i župljani Čitluka počastiti sve sudionike Križnog puta.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian