Velika gradska vijećnica nakon 18 godina ponovo u upotrebi

- 3. prosinca 2015.

Foto: Grad Drniš

Posljednje ovogodišnje zajedanje Gradskog vijeća Grada Drniša, 14. prosinca 2015. bit će u preuređenoj velikoj gradskoj vijećnici na prvom katu upravne zgrade Grada Drniša, najavio je gostujući u našoj emisiji „Vijećnica” gradonačelnik Josip Begonja, koju smo i snimali u velikoj vijećnici.

„U Šibensko- kninskoj županiji uz gradove Šibenik i Knin, jedino još Drniš ima svoju gradsku vijećnicu, koja se zbog devastiranosti tijekom okupacije Drniša i dotrajalosti inventara, zadnji put koristila krajem 1997. godine. Projektna dokumentacija za njeno uređenje napravljena je još prije 16 godina, 1999. godine u vrijeme gradonačelnika Ante Matića. Prvi građevinski radovi i dio instalaterskih radova započeo je u svom mandatu pokojni drniški gradonačelnik Ante Dželalija, a potom desetak godina nije se ništa dešavalo već je prostor korišten kao priručno skladište”, pojasnio je gradonačelnik Begonja.

Novi radovi na uređenju gradske vijećnice, odlukom sadašnje drniške vlasti, započinju u 2013. i nastavljaju se prošle 2014. godine kad se obavio znatan dio zanatskih i obrtničkih radova(oblaganje zidova,spušteni strop, nova ulazna vrata, elektroinstalacije i rasvjeta, grijanje i bojanje) zašto je utrošeno 105.000 kuna. Gradski vijećnici odlučili su iz ovogodišnjeg gradskog proračuna preusmjeriti dio sredstva za konačno preuređenje velike gradske vijećnice tako da su u ovoj 2015. godini obavljeni završni radovi, po svom iznosu i financijski najzahtjevniji. Riječ je o radovima na izradi podkonstrukcije , postavljanju parketa te kompletnom opremanju prostora od ozvučenja, klimatizacije prostora, zastora,namještaja,zašto je utrošeno oko 350.000 kuna, kazao je gradonačelnik Drniša Josip Begonja dodavši kako je Drniš sad po opremljenosti vijećnice dobio reprezentativni prostor kojeg nemaju ni neki veći gradovi.

Velika gradska vijećnica, kojom dominira plava boja, danas ima 80 sjedećih mjesta, a po svojoj opremljenosti osim za aktivnosti unutar gradske uprave, pogodna je i za održavanje raznih stručnih skupova i radionica, prezentacije programa drniških javnih ustanova i udruga, poduzetnika i sl.

Ovaj prostor ipak je predimenzioniran za sadašnje drniško Gradsko vijeće koje broji u ovom sazivu 16 članova, pa će gradski vijećnici ovaj prostor koristiti povremeno, a svoja zasjedanja i dalje imati u maloj gradskoj vijećnici. Drniški gradonačelnik pak ističe, kako nije isključeno da nova programska opredjeljenja buduće hrvatska Vlade idu na racionalizaciju lokalne samouprave, pa moguće Drniš ponovo postane administrativno središte za cijeli drniški prostor na kojem danas djeluju i tri općine, te bi i u tom slučaju gradska vijećnica ponovo bila mjesto održavanja svih skupova vijećnika.

Neposredno pred zasjedanje Gradskog vijeća Grada Drniša, 14. prosinca upriličit će se i mala svečanost otvaranja vijećnice, najavio je Begonja.

Foto: Grad Drniš

Foto: Grad Drniš

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background