Božićni sajam u Drnišu

- 2. prosinca 2015.

Foto: ilustracija

U predbožićno vrijeme Grad Drniš ponovno planira organizirati prigodni Božićni sajam koji bi se trebao održati na Poljani vikend prije samog Božića. Cilj je ove ideje okupiti građane na jednom mjestu i stvoriti pozitivno kolektivno raspoloženje ususret blagdanima.
O tome za Radio Drniš govori pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti Grada Drniša Ivana Sučić: “U cilju oživljavanja Drniša u ovo Božićno vrijeme Grad Drniš, sa svojim proračunskim korisnicima, planira organizirati mali Božićni sajam u ovom predblagdanskom razdoblju. Vrijeme trajanja planirano je od 18. do 20. prosinca, a ovisno o interesu možda ga produžimo cijeli tjedan pred Božić.”
Uskoro će biti objavljen javni poziv za prikupljanje svih ponuda zainteresiranih za sudjelovanje na sajmu koji bi se trebao otvoriti 18. prosinca oko 12 sati.
“U tri dana prodavali bi se proizvodi OPG-ova, kućnih radinosti, trgovačkih društava – prigodni Božićni pokloni, prehrambeni proizvodi i sl. Također bismo angažirali pjevačke skupine da uveseljavaju prolaznike a jedan od ta tri dana sajam bi posjetio i Djed Mraz sa svojim vilenjacima pa bismo na taj način obradovali mlade”, kazuje Sučić.
Moto ovog sajma mogao bi biti Drnišani za Drnišane jer bi sav novac koje bi drniške udruge zaradile bio darovan u humanitarne svrhe. Svi koji bi htjeli pridonijeti organiziranju sajma pozvani su na sastanak koji će se održati sutra, 03. prosinca u 9 sati, u maloj gradskoj vijećnici.

Po uzoru na javni natječaj za najuređeniji okoliš zgrade, okućnice obiteljske kuće i najljepše uređen balkon otprije nekoliko mjeseci Grad Drniš je ususret božićnim blagdanima odlučio ponovno nagraditi najmaštovitije građane. Ovaj put ukrasi trebaju biti u skladu s blagdanskim ozračjem. “Grad Drniš želi potaknuti građane da svojim primjerom u ovo božićno vrijeme uljepšaju grad”, kaže viša stručna suradnica za društvene djelatnosti Grad Drniša Marija Vukušić. Najljepše ukrašen prozor, balkon i/ili okućnica bit će simbolično novčano nagrađeni. Građani će se moći prijaviti na natječaj u kojem će procedura sudjelovanja biti detaljno pojašnjena nakon objave na stranicama Grada.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian