Malonogometašice Mirlović Zagore na prvom prvenstvu Hrvatske za žene

- 4. prosinca 2015.

Foto: Ivana i Josipa Sučić

Mirlović Zagora je prva liga. Nije u pitanju nekakva šala nego realnost. Ako ne vjerujete ovaj vikend pravac Zadar, u dvoranu Višnjik da se uživo uvjerite. Naime ovoga vikenda 5. i 6. prosinca u Športsko rekreacijskom centru Višnjik igra se prvi turnir u sklopu futsal prvenstva u malom nogometu za žene. Organizator je Hrvatski nogometni Savez a domaćin prvog turnira MNK Super Chicks iz Poličnika. Uz Mirlović Zagoru i MNK Super Chicks iz Dalmacije će nastupiti ženska ekipa Split Tommya. Tu su još ženske ekipe iz Zagreba, Osijeka, Pule, Rijeke, Dugog Sela (nastupit će ih ukupno 10). A sve je za djevojke iz Mirlović Zagore počelo sasvim slučajno prije nešto više od godinu dana, nakon igara u Mirlović Zagori kad su se odlučile upustiti u nogomet i krenule s treniranjem. Joško Nakić preuzeo je trenerski dio posla, na betonskom igralištu u sklopu škole marljivo su i predano trenirale u teškim i ponekad nemogućim uvjetima posebno u zimsko doba godine. No volja i upornost djevojaka iz svih dijelova naše županije, koje su se zainteresirale za nogomet začinjeno je nastupom u 1. HMNL za žene koji se ove sezone igra premijerni prvi put. Iako su po godinama najmlađe od svih ekipa koje će nastupiti, zasigurno će igračice Mirlović Zagore imati što reći u Zadru, kao i na dva preostala turnira u Zagrebu 30. i 31. siječnja i Novigradu istarskom 20. i 21. veljače 2016. Mirlović Zagora je jedini centar ženskog nogometa u županiji, a ujedno su i jedini klub uz MNK Murter koji nastupa u prvoj ligi u Šibensko- kninskoj županiji- podatak vrijedan velikog respekta.

U prvoj sezoni 1. HMNLŽ natjecat će se sljedeći klubovi: MNK Kozakiv Zagreb, MNK Rugvica Dugo Selo, ŽNK Jackpot Rijeka, MNK Split Tommy, MNK Osijek, MNK Alumnus Zagreb, ŽNK Istra, MNK Mirlović Zagora, MC Super Chicks Poličnik te MNK MC Plus Stupnik. Ova liga konačno bi trebala popularizirati ženski nogomet u Hrvatskoj koji za razliku Europe i ostatka svijeta u Hrvatskoj praktički na marginama. Još nešto što ide u prilog popularizaciji ženskog malog nogometa i prvenstva Hrvatske  je da će ulaz na turnir u dvorani Višnjik biti slobodan za sve zainteresirane.
Ekipa ŽMNK Mirlović Zagora koja nastupa na premijernom nastupu u 1. HMNLŽ : Anđela Burić (kapetan), Ivana Dželalija, Anđela Rajčić, Mihaela Nakić, Ivana Sučić, Josipa Sučić, Antonija Petković, Nina Nakić, Kata Lakuš, Ivana Vrdoljak, Karla Rudan, Matea Nakić, Nika Žaja, Ivana Gugo, Rebeka Pilipac, Slavica Buga i Marija Lovrić. Trener : Joško Nakić

Raspored odigravanja utakmica

Subota, 5. prosinca:
12:00 Kozakiv – Rugvica
13:00 Jack pot – Split Tommy
14:00 Osijek – Alumnus
15:00 Istra – Mirlović Zagora
16:00 Super Chicks – MC Plus
17:00 Split Tommy – Kozakiv
18:00 Alumnus – Rugvica
19:00 Mirlović – Super Chicks

Nedjelja, 6. prosinca:
10:00 Osijek – Istra
11:00 MC Plus – Jack pot
12:00 Rugvica – Split Tommy
13:00 Super Chicks – Osijek
14:00 Istra – Alumnus
15:00 Jack pot – Mirlović
16:00 Kozakiv – MC Plus

Foto: Predsjednik Ive Nakić i sestre Sučić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background