Velik broj prvašića upisan u OŠ AMP Drniš

- 27. kolovoza 2018.

Za tjedan dana započinje nova školska godina. Prema podacima koje je županijski upravni odjel za prosvjetu, kulturu i šport imao krajem srpnja, u prve razrede će krenuti čak 170 prvašića manje na području cijele Šibensko-kninske županije. Najveći broj prvašića njih čak 71 otpada na grad Šibenik u kojem se nalazi najveći broj osnovnih škola. U novoj školskoj godini u školske klupe Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš sjest će oko 70 prvašića. Obzirom da je na razini županije broj prvašića u padu, iz drniške osnovne škole zadovoljni su brojem upisanih prvašića.

Ravnatelj škole Saša Kolombo kazao nam je kakvo je stanje u Drnišu.

-Izgubili smo relativno mali broj učenika. Imali smo situaciju da nam je otišao jedan jedini učenik koji je bio zadnji u područnom odjeljenju Čavoglave, tako da smo prisiljeni ugasiti područno odjeljenje Čavoglave. Moram reći na svoje veliko zadovoljstvo da smo uspjeli kompenzirati gubitak škole u Čavoglavama tako da smo u Drinovcima dobili razdvajanje odjeljenja. Škola u Drinovcima će nakon nekoliko godina opet imati četiri niža razredna odjeljenja. Nijedna učiteljica razredne nastave neće ostati bez posla, nastavljamo s 52 razredna odjeljenja koja smo imali i protekle dvije godine.

Kazao nam je i o kojem se točno broju radi.

-U Drnišu imamo 3 razredna odjeljenja s 46 prvašića, područna škola Gradac 7 učenika, područna škola Drinovci 8, područna škola Oklaj 3, a u kombinaciji s drugim odjeljenjima imamo po 1 prvašića u Pakovu Selu, Pokrovniku i Siveriću.

O predviđanjima za sljedeću godinu kazao nam je sljedeće.

-Proces depopulacije je vidljiv pogotovo u zadnje 3-4 godine. Činjenica je da je naša škola kao i druge ove veličine u posljednjih 20 godina izgubila četvrtinu odnosno čak trećinu učenika. Imamo dojam da je taj trend zaustavljen, škola već par godina radi s brojem učenika koji se kreće od 630 do 650-660.


Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian