Uvode se iskaznice za korištenje pesticida

- 20. ožujka 2015.

Foto: Ilustracija

Korisnici pesticida u poljoprivredi od slijedeće godine više neće moći kupovati sredstva i pripravke za zaštitu bilja bez položenog tečaja propisanog Zakonom o održivoj uporabi pesticida.
Za drniško područje najavljena je trodnevna radionica za obiteljska poljoprivredna gospodarstva na temu Održiva uporaba pesticida, koja će se slijedeći tjedan od 24. do 26. ožujka održati u Srednjoj školi Ivana Meštrovića u terminu od 14.30 do 18.30 sati. Radionicu priprema Savjetodavna služba, a o čemu se točno radi gostujući u našoj emisiji “Ajmo reć”, rukovoditelj podružnice Šibensko-kninske županije Mario Tomić je rekao:
{play}audio/mario-tomic-190315.mp3{/play}
Kako bi se sve lakše kontroliralo svi koji polože ispite kao i svi distributeri, odnosno poljoprivredne ljekarne bit će uvedeni u fis bazu što će onemogućiti da oni koji su završili tečaj i dobili iskaznicu kupuju pesticide za one koji to nisu učinili.
Na radionice se mogu prijaviti svi koji su nositelji ili članovi obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva koji imaju najmanje završenih osam razreda škole. Tečaj obuhvaća predavanja, priručnik, polaganje ispita i iskaznicu, što stoji 380 kuna. Svi zainteresirani se mogu javiti u podružnicu Savjetodavne službe u Drnišu, Mariju Tomiću ili Ivici Kosoru.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background