„Dani kršćanske kulture“ u ambijentu Meštrovićeva kraja

- 20. ožujka 2015.

Foto: arhiva

U klopu 11. Dana kršćanske kulture u nedjelju 22.ožujka od 10 sati i 30 minuta priprema se Križni put od podnožja Meštrovićeve Glavice do njenog vrha na kojemu se nalazi Crkva Presvetog Otkupitelja. Križni put, a potom i svetu misu predvoditi će župnik župe Gradac, fra Jozo Jukić. Uz vjernike petropoljskog područja u autentičnim narodnim nošnjama, članove KUD “Sveti Ilija” iz Kljaka i folklorni ansambl etno udruge “Petrovo polje”iz Gradca, ove godine sudjeluju i Vodičke žudije – stražari Kristova groba, odjeveni u odore rimskih vojnika. U organizaciji programa u ambijentu Meštrovićeva kraja, uz nakladnu kuću Verbum – glavnog organizatora programa, sudjeluju i Muzej Ivana Meštrovića te općina Ružić.

Bogat kulturni i duhovni program obilježava jedanaest dana manifestacije započete 2005.godine kojoj je cilj promicanje i ukazivanje na ona djela, autore i događaje na kojima je izgrađena europska kultura i na čijim temeljima stoji i hrvatska kulturna baština. Stoga i ove godine osim u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku Dani kršćanske kulture održavaju se i u zavičaju Ivana Meštrovića.

Svi sudionici Križnog puta će imati prigodu biti sudionici snimanja još jedne milenijske fotografije Šime Strikomana. Za posjetitelje iz Splita do Otavica organiziran je besplatan prijevoz.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background