Usvojen prvi rebalans proračuna Grada Drniša

- 13. svibnja 2016.

Gradsko vijeće Grada Drniša većinom glasova usvojilo je prve ovogodišnje Izmjene i dopune Proračuna za 2016. godinu. Rebalasnom su se osigurala sredstva za nastavak radova na uređenju dvorane Pučkog otvorenog učilišta u drniškom Domu kulture. 
‘Riječ je o samo jednoj izmjeni’, – pojasnila je vijećnicima pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i društvene djelatnosti Ivana Sučić: ♪

{play}images/audio2/Ivana-Sucic-rebalans.mp3{/play}

Protiv rebalansa proračuna bio je klub vijećnika HNS-a. Kako je pojasnila predsjednica Kluba vijećnika Vlatka Duilo HNS-ovci smatraju da dvoranu započetu prije 30 godina treba završiti bez obzira što je predimenzionirana za Drniš no s obzirom da nisu prihvatili Proračun za 2016. godinu ne mogu prihvatiti ni Prijedlog izmjena i dopuna. ‘To je prelijevanje iz šupljeg u prazno’, – kazala je V. Duilo: ♪

{play}images/audio2/Vlatka-Duilo-rebalans.mp3{/play}

Rebalans je usvojen većinom glasova, tri HNS-ova vijećnika glasovala su protiv dok je vijećnik HSLS-a bio suzdržan. 

U polivalentnu dvoranu Doma kulture tako će biti uloženo još preko milijun kuna. Očekivanja su da će dvorana biti privredena svrsi do Dana Grada Drniša i blagdana Sv. Roka – 16. kolovoza 2016. godine. 

Podsjetimo, koncem prošle godine za nešto više od milijun kuna s PDV-om nabavljene su samostojeća i samogrijajuća sjedala za dvoranu, svečani zastor za pozornicu veličine 200 četvornih metara i rolo kino ekran s motorom. Također zahvaljujući sredstvima Ministarstva kulture.
Za završetak uređenja i potpuno opremanje polivalentne dvorane namijenjene za kino i kazališne predstave, razne simpozije te slične događaje, potrebno je, među ostalim, dovršiti garderobe za glumce, sanitarne čvorove te urediti predvorje dvorane sa stubištem. Ujedno se treba napraviti rampa za pristup osoba s invaliditetom, te urediti pristup ulazu dvorane.

 


MIŠLJENJA ČITATELJA

OSTAVITE ODGOVOR

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background
hrCroatian