Uspješno završen još jedan projekt OGI-a i Udruge „Žena“

- 29. siječnja 2014.

Organizacija za građanske inicijative u partnerstvu sa Udrugom Žana iz Drniša, šibenskim uredom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Šibensko-kninskom županijom u okviru projekta „Centar podrške za obitelji s ovisnim članovima” provela je osposobljavanje 12 dugotrajno nezaposlenih osoba za njegovateljice ,dadilje i tumače znakovnog jezika.

Foto: Nino Matić

U prostorijama Društvenog doma u Drnišu u srijedu polaznici su dobili potvrde o uspješno završenom programu osposobljavanja za četiri njegovateljice i četiri tumača znakovnog jezika. Potvrde za njegovateljice dobile su :Marija Čalić,Ana Živaljić,Ljubica Rnjak i Davorka Močić ,a potvrdu da su tumači znakovnog jezika Antonija Komar ,Danica Bogdan,Vinka Kusanović i Nenad Radas. Potvrde su ujedno dobili Rajko Đomlija,Anđelka Kadrov i Ivana Teskera koji rade kao asistenti na području Promine . Svi oni će do kraja projekta biti uključeni u provedbu projekta kao ad hoc asistenti ,te će pružati podršku korisnicima Centra koji skrbe o starim i nemoćnim ,te teško bolesnim osobama. Svi građani s šireg područja Šibensko-kninske županije koji trebaju usluge Centra mogu se javiti na telefon :0800-200 097(besplatni poziv).Usluga je besplatna ,a jedini je uvjet da su osobe koje traže podršku nezaposlene.

Opći cilj projekta je razvoj socijalnih usluga u zajednici koje omogućuju usklađivanje radne i obiteljske usluge unutar obitelji koje skrbe o teško bolesnim i nemoćnim članovima obitelji.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background