Snijeg i danas ostavio većinu školaraca kod kuće

- 29. siječnja 2014.

Snijeg u našem kraju , te ostalim dijelovima Dalmacije zadnjih par godina redovito pada u prvom tromjesečju godine , no unatoč tomu u pravilu jednak je elementarnoj nepogodi.
Iako je zimska služba drniške nadcestarije cijelu noć i jutro sa svim raspoloživim jedinicama provela u čišćenju glavnih prometnica ,na terenu problema ima u odvijanju prometa i prohodnosti ulica.

Foto: Radio Drniš

Radnici komunalnog poduzeća Rad, čistili su gradsku tržnicu i solju posipali nogostupe u središtu gradu. Istovremeno građani se žale na neočišćene dijelove grada,a iz uprave Grada Drniša podsjećaju pak na Odluku o komunalnom redu, po kojoj su građani dužni sami očistiti snijeg i led ispred svojih ulaza, kao i vlasnici odnosno zakupnici poslovnih prostora. Zdenka Jerković iz gradske komunalne službe:

{play}images/audio2/zdenka_jerkovic.mp3{/play}

Foto: Radio Drniš

Problemi s prohodnosti cesta i led razlog su i obustavi školske nastave jutros u većem dijelu županije. Jutros nije održana u osnovnim školama u Unešiću,Skradinu,Kistanjama,Čistoj Velikoj ,Pirovcu,Tisnom i Vodicama. Nastave je bilo, ali se skraćeno radilo svega tri sata u drniškoj osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog,kao i u osnovnim školama u Kninu,Primoštenu,Rogoznici i Murteru. I srednjoj školi Ivana Meštrovića u školu je došlo oko 20 posto učenika mahom putnika ,pa nastava nije jutros održana kao niti u ostalim srednjim školama na području Šibensko-kninske županije. U popodnevnoj smjeni neće se održati nastava niti za učenike šibenske Medicinske,Kemijske ,Ekonomske te Prometno-tehničke škole.

Kako se u nastavku dana očekuje raskidanje naoblake, a u noći i jugo postupni porast temperature zraka , snježnim nevoljama vjerujemo ovoga puta doći će brzo kraj.

Dijana Ercegović pročelnica županijskog Upravnom odjelu za prosvjetu, znanost, kulturu i sport o sutrašnjem odvijanju školske nastave za Radio Drniš kazala je:

{play}images/audio2/dijana_ercegovic.mp3{/play}


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background