Uspješan nastup Dua Dolce u Drnišu

- 29. svibnja 2015.

Foto: Darija Matić

Neobičan spoj glasa i harmonike ujedinio se u izvedbi Antonije Puček i Marije Vukoje Plavčak koje su kao Duo Dolce nastupile u drniškoj crkvi sv. Ante u organizaciji udruge građana “Emanuel”. Izabrani glazbeni repertoar upotpunile su izvedbama domaćih i stranih autora, a on se pokazao kao zanimljiv i poticajan šarolikoj publici mlađih i starijih naraštaja Drnišana.

– Sasvim slučajno smo počele djelovati kao duo primijetivši da glas i harmonika jako dobro zvuče zajedno. Krenule smo nastupati i već na drugom nastupu održale koncert u sklopu ciklusa Glazbene staze “Volim, volim, volim” u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog. I tako je sve počelo – komentiraju ove mlade talentirane glazbenice.

Svojim su dosadašnjim nastupima, a djeluju od 2012. godine, u Hrvatskoj i inozemstvu pobrale brojne nagrade. Deveto međunarodno natjecanje harmonikaša u Murskoj Soboti i osvojeno prvo mjesto, srebrna nagrada na Međunarodnom natjecanju i festivalu solista i komornih sastava u Štanjelu u Sloveniji te nastup na jednom od najprestižnijih harmonikaških natjecanja u Klingenthalu u Njemačkoj, gdje su osvojile visoko drugo mjesto, neki su od niza nastupa Dua Dolce koji dokazuju njihovu kvalitetu.

– Jako mi je drago što smo se imale prilike predstaviti drniškoj publici i što su u Drnišu, u glazbenoj školi, nastupali i moji kolege iz Dua Furioso. Nastup je došao sasvim spontano, mojom rodbinskom vezom i nadam se, ako bude prilike, da ćemo opet doći u Drniš, gradić je prekrasan – istakla je harmonikašica Marija Vukoja Plavčak. 

Harmonika je i jedan od instrumenata koji su mogući izbor pri prijavama za upis u Osnovnu glazbenu školu “Krsto Odak” u Drnišu za školsku godinu 2015./2016. koje su u tijeku i traju do 18. lipnja 2015., a prijaviti se može svakog radnog dana od 9 do 13 sati u tajništvu škole.

Foto: Darija Matić

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background