Predsjednica pokroviteljica 2. Festivala pršuta

- 28. svibnja 2015.

foto: arhiva

Drniški festival pršuta ove godine će se održavati pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović.

Predsjednica Grabar Kitarović prihvatila je zamolbu gradonačelnika Josipa Begonje da bude pokrovitelj 2. Međunarodnog festivala pršuta i poziv za posjet Drnišu, 4. i 5. rujna 2015. godine u dane održavanja festivala pršuta.

„Imajući u vidu kako je važno promovirati domaće autohtone proizvode i čuvati tradiciju njihova pripremanja, slobodna sam izvijestiti da sam prihvatila pokroviteljstvo, uvjerena kako će vaš festival pridonijeti ugledu drniškog pršuta, te potaknuti razvoj njegove tradicionalne proizvodnje u cijelom drniškom kraju”, istaknula je predsjednica prihvaćajući pokroviteljstvo.

Predsjednica je ujedno Gradu Drnišu zaželjela uspjeh u organizaciji 2. Međunarodnog festivala pršuta Drniš 2015., dok proizvođačima drniškog pršuta i drugih delicija drniškog kraja uputila je potporu, uvjerena kako će ostvariti uspješan nastup i biti zadovoljni svojim postignućima, stoji u odgovoru predsjednice Republike Hrvatske .

Cilj drniškog Festivala pršuta je turistička promidžba šireg područja Grada Drniša, ali i poduzetništva, zadrugarstva i obrta, kao i promidžba tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda kroz gastronomske specijalitete s naglaskom na pršut kao najpoznatiji proizvod ovog kraja. Namjera je ove godine privući još veći broj izlagača iz raznih europskih zemalja, lani ih je bilo 25, osobito kad se očekuje da Europska komisija dodijeli Oznaku geografskog porijekla na europskoj razini i „Drniškom pršutu” .

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Radio Drniš

Sviramo samo najbolje

Current track

Title

Artist

Background